Persoonlijk advies over uw pensioen

Wij helpen u graag bij uw pensioenkeuzes. Die keuzes hebben soms grote financiële gevolgen. Wij kennen alleen uw pensioenregeling bij Zwitserleven. Maar of een keuze goed voor u is, hangt natuurlijk af van uw hele persoonlijke situatie. Nu en in de toekomst.

Voor een persoonlijk advies over uw pensioen zijn er onafhankelijke pensioenadviseurs. Bijvoorbeeld die van uw werkgever. Ze werken onafhankelijk en krijgen geen provisie van Zwitserleven.

Wat is een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur helpt u met vragen over uw pensioen. Deze specialist werkt voor u, kent alle mogelijkheden en doet er alles aan om voor u een optimaal pensioeninkomen te regelen.

Persoonlijk pensioenadvies

Samen met u kijkt een adviseur naar uw hele financiële situatie, uw wensen en hoeveel risico u kan en wil nemen. Wat te doen bij een pensioengat? Wat gebeurt er met uw pensioen als u komt te overlijden? Of gaat trouwen? Hoeveel risico u kan nemen met uw beleggingen, en wat te doen met andere pensioenpotjes of lijfrentes? Bij al deze situaties kan een onafhankelijk pensioenadviseur u helpen met goed advies.

Adviseur via uw werkgever

Als werknemer krijgt u antwoord op de meeste vragen bij uw personeelsafdeling of uw HR-manager. Voor informatie over uw pensioenregeling en aanvullende mogelijkheden kan u eventueel terecht bij de pensioenadviseur van uw werkgever. De pensioenadviseur van uw werkgever kan u alles vertellen over de mogelijkheden binnen uw pensioenregeling. Bijvoorbeeld, over de ingangsdatum, wat moet u doen als u langer door wil werken, of juist eerder wil stoppen met werken, een pensioen verzekeren voor uw partner of nabestaanden, of hoe u uw pensioen kan aanvullen.

Liever zelf een adviseur uitkiezen?

Kunt u niet terecht bij de adviseur van uw werkgever? Of wilt u zelf op zoek naar een pensioenadviseur? Maak dan gebruik van onze adviseurzoeker.

Wat kost een adviseur?

Het eerste gesprek is meestal gratis. U maakt zelf afspraken met een adviseur over de kosten. Vraag daarom naar de kosten van het advies voordat u een afspraak maakt.