Zwitserleven viert 120-jarig bestaan.
ImageOver Zwitserleven

Zwitserleven viert 120-jarig bestaan.

ImageLeestijd 2 minuten

Zwitserleven viert vandaag haar 120-jarig jubileum. Tijdens het Zwitserleven PensioenEvent zal de Amstelveense pensioenverzekeraar terugblikken op 120 jaar Zwitserleven en proosten op de toekomst. Om het jubileumjaar feestelijk in te luiden, is een geveldoek met het lustrumlogo geplaatst op het hoofdkantoor langs de A9.

In 1901 werd Zwitserleven opgericht in Amsterdam als vestiging van het internationaal opererende Zwitserse Rentenanstalt, dat later werd omgedoopt tot Swiss Life. Hans Visser, General Manager Zwitserleven: “Veel van wat we nu vanzelfsprekend vinden, vindt zijn oorsprong 120 jaar geleden. In de beginjaren waren het vooral levensverzekeringen en lijfrentes en pas sinds de jaren zestig collectieve pensioenverzekeringen onder de vlag van Zwitserleven. Wat onveranderd is gebleven in al die jaren, is het zorgdragen voor een onbezorgd gevoel dat je inkomen voor later goed geregeld is.

Carrière als levensgenieter

Als eerste verzekeringsmaatschappij in Nederland zette Zwitserleven het pensioen in een positief daglicht. Het idee om de toekomst financieel zeker te stellen zodat je na het werkende leven nog aan een tweede carrière kan beginnen; een carrière als levensgenieter. Het succes van Zwitserleven is vooral te danken aan de consistente en aansprekende campagne die sinds 1983 het Zwitserleven Gevoel alom bekend heeft gemaakt.

Met het Zwitserleven Gevoel was Zwitserleven de eerste die het pensioen neerzette als een begerenswaardige periode. En dit was een schot in de roos. De bekendheid van Zwitserleven steeg sneller dan die van haar concurrenten. Het Zwitserleven Gevoel werd in 2005 voor het eerst opgenomen in het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, één van de weinige woorden waarin de naam van een merk of bedrijf voorkomt.

Jubileum-bus

Gedurende het jubileumjaar zal er samen met klanten, adviseurs, relaties en medewerkers op verschillende momenten aandacht worden geschonken aan het jubileum. Zo gaat een speciale Zwitserleven jubileum-bus langs bij verschillende klanten en adviseurs. Ook verschijnt er een jubileumnummer van het online magazine Straks en kan men een compleet verzorgd thuisdiner van chef-kok Margo Reuten winnen.

Helaas kunnen wij deze video niet weergeven omdat we geen toestemming hebben. Voor deze video moet u akkoord gaan met "Alle cookies".


Dit artikel is gepubliceerd op 27 mei 2021