Zwitserleven slaat ook in 2018 slag op overname-markt

Zwitserleven slaat ook in 2018 slag op overname-markt

Pensioenverzekeraar neemt aanspraken Heijmans Pensioenfonds over

Zwitserleven neemt de pensioenaanspraken van de Stichting Pensioenfonds Heijmans N.V. over. Dat heeft Zwitserleven vandaag bekend gemaakt. In totaal gaat het over 2200 deelnemers, die nu ook van het 'Zwitserleven Gevoel' kunnen genieten. Met de overdracht laat Zwitserleven nadrukkelijk zien ook in 2018 aanwezig te zijn op de overname-markt.

Zekerheid voor deelnemers

Het doel van het Heijmans pensioenfonds is om deelnemers te voorzien van een zo goed mogelijk inkomen voor later. Heijmans kijkt continu naar de ontwikkeling van het fonds en onderzoekt daarbij verschillende mogelijkheden om de pensioenvoorziening toekomstbestendig en betaalbaar te houden. Heijmans Pensioenfonds heeft de strategische keuze gemaakt om de aanspraken te herverzekeren bij een verzekeraar. Door de rechten bij Zwitserleven onder te brengen, creëert het pensioenfonds zekerheid voor de deelnemers. Bovendien wordt door de overdracht voor hen een korting van 2% uit het verleden volledig en structureel gerepareerd.

Win-winsituatie

Hans Visser, general manager Pensioenen bij Zwitserleven: 'Door de overname van de verhoogde aanspraken is het voor Pensioenfonds Heijmans mogelijk om zekerheid te realiseren en Zwitserleven krijgt door de overname nieuwe gelden binnen waarmee extra kan worden belegd, en dat zorgt weer voor extra rendement. De overname zorgt daarmee voor een win-winsituatie voor alle betrokken partijen; zowel Zwitserleven als de deelnemers van Pensioenfonds Heijmans gaan van de overname profiteren.'

Actieve speler op de markt pensioenverzekeringen

In 2017 kondigde Zwitserleven haar groeiambities aan en zette deze gelijk kracht bij door de pensioenaanspraken over te nemen van de vroegpensioenregeling voor personeel in de technische groothandel (VP Tech). Met de herverzekering van de aanspraken van het Heijmans Pensioenfonds laat Zwitserleven zien haar uitgesproken groeiambities ook dit jaar te continueren".

Over Zwitserleven

Zwitserleven is al meer dan 100 jaar de gespecialiseerde verzekeraar voor inkomen, nu en later. Zwitserleven wil mensen helpen hun financiële toekomst vorm te geven; een gevoel van onbezorgd genieten. Beter bekend als 'Het Zwitserleven Gevoel'. Hiervoor biedt Zwitserleven haar klanten een gevarieerd pakket aan financiële diensten en producten. Zwitserleven belegt zoveel mogelijk in duurzame fondsen met oog voor mens en milieu. We zijn er dan ook trots op dat Zwitserleven al 5 keer op rij is uitgeroepen tot de verzekeraar die het meest verantwoord belegt.


Dit artikel is gepubliceerd op 17 mei 2018