Zwitserleven organiseert PensioenAvonden voor 40-55 jarigen

Zwitserleven organiseert PensioenAvonden voor 40-55 jarigen

Extra PensioenAvonden door massale interesse

Zwitserleven organiseert op 16 en 17 april PensioenAvonden speciaal voor 40-55 jarigen. Uit recent onderzoek blijkt dat deze doelgroep zich zorgen maakt over het toekomstige pensioeninkomen, maar zelf nog weinig initiatief neemt om het inkomen voor later goed te regelen. De PensioenAvonden - speciaal voor deze 'jongere doelgroep' - springen klaarblijkelijk in op een grote informatiebehoefte; beide avonden zijn inmiddels nagenoeg volgeboekt. Zwitserleven overweegt extra avonden in het land in te plannen.

Inkomen voor later regel je nu

Zwitserleven vindt het belangrijk dat mensen zich zo goed mogelijk voorbereiden op het inkomen voor later. Hiervoor organiseert dé pensioenverzekeraar jaarlijks verschillende PensioenAvonden. Dit zijn informatieve avonden, waarbij geen advies wordt geven, maar waar experts dieper in gaan op het belang van een goede financiële voorbereiding. De PensioenAvonden staan deze keer in het teken van 'Inkomen voor later'. Deelnemers krijgen informatie over welke keuzes in pensioenopbouw er zijn. De experts van Zwitserleven gaan in op pensioenactualiteiten en wat deze betekenen voor het pensioeninkomen. In eenvoudige stappen laten zij zien hoe deelnemers meer inzicht kunnen krijgen in hun financiële situatie op de pensioendatum. En welke stappen er samen met een onafhankelijke adviseur genomen kunnen worden om het inkomen voor later goed te regelen."

Extra avonden

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: "De doelgroep 40-55 jarigen is relatief weinig bezig met hun pensioen, terwijl dit wel de doelgroep is die juist nu in actie zou moeten komen om het inkomen voor later goed te regelen. Om aandacht te vragen voor deze schijnbare tegenstelling hebben wij de PensioenAvonden toegespitst op deze 'jongere' doelgroep. De massale aanmeldingen voor de PensioenAvonden geeft aan dat er bij deze doelgroep behoefte is aan meer informatie over pensioenen. We zijn nu de mogelijkheden aan het bekijken om op meerdere locaties in het land PensioenAvonden te organiseren voor deze doelgroep. Zodat iedereen samen met een adviseur in actie kan komen om nu aan een financieel onbezorgde toekomst te werken."

Programma en aanmelden PensioenAvond

Dit jaar organiseert Zwitserleven twee PensioenAvonden; één op het hoofdkantoor in Amstelveen op 16 april en één op 17 april bij De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Meer informatie over de PensioenAvonden.


Dit artikel is gepubliceerd op 9 april 2019