Zwitserleven maakt grote sprong in performancemonitor

Zwitserleven maakt grote sprong in performancemonitor

Pensioenverzekeraar behaalt tweede plaats in onderzoek onder adviseurs

Zwitserleven staat op de tweede plaats in de pensioenmarkt en heeft zichzelf daarmee sterk verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren. Dat blijkt uit het jaarlijks performance-onderzoek onder pensioenadviseurs door adviesbureau IG&H.

Het onderzoek meet de tevredenheid van adviseurs over de aanbieders waarmee ze samenwerken op basis van vijf thema's: product, proces, digitale dienstverlening, binnendienst en accountmanagement. Volgens IG&H heeft Zwitserleven op alle vijf thema's duidelijk voortgang geboekt en is gestegen van plek 7 naar plek 2. Vooral de kwaliteit van de binnendienst (van 6,6 naar 7,2) en het primair proces (van 6,7 naar 7,5) worden door de pensioenadviseurs als onderscheidend gezien ten opzichte van de concurrenten. Hans Visser, Pensioendirecteur Zwitserleven is trots op het behaalde resultaat: 'We zijn heel blij dat de adviseur onze deskundigheid en proactiviteit zo hoog waardeert. Wij hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan onze dienstverlening en zien dit als een bevestiging dat we op het juiste pad zitten. We willen de adviseurs bedanken voor het vertrouwen en deze positieve beoordeling'.

Keuzemogelijkheden

Naast de hoge score op de deskundigheid van de binnendienst en de kwaliteit en snelheid van de processen, waarderen de pensioenadviseurs het productaanbod. Zwitserleven blijkt zich steeds meer te onderscheiden door geboden flexibiliteit en haar goede prijsstelling. Volgens het onderzoek is Zwitserleven in staat geweest om haar productaanbod aan te passen aan de vraag van werkgevers en pensioenadviseurs en biedt het flexibele producten met keuzemogelijkheden.

Inzetten op digitalisering

Ondanks deze mooie score blijft Zwitserleven niet op haar lauweren rusten: 'Wij zetten vol in op de digitalisering van onze processen, bouwen verder aan onze klantgerichtheid en nemen ook in 2018 onze portals weer onder handen' zegt Visser. 'Daarnaast introduceren we in de tweede helft van het jaar het variabel pensioen waarmee we doorbeleggen na pensioendatum mogelijk maken. Kortom, onze producten en diensten nog beter maken met als ambitie de nummer-1 positie in 2019'.


Dit artikel is gepubliceerd op 2 maart 2018