Zwitserleven Pensioen.

Zwitserleven Pensioen.

We vinden het belangrijk dat alles goed geregeld is voor werkgevers en hun werknemers. En dat werknemers hun pensioenregeling waarderen. Daarom is er het Zwitserleven Pensioen. Het Zwitserleven Pensioen is een beschikbare premieregeling, waarbij de premie wordt belegd. Het is een eigentijds en innovatief product, waarbij de werkgever duidelijkheid heeft over de pensioenpremie, administratiekosten en de kosten voor het verzekeren van risico’s.

Kenmerken

  • Pensioenpremie wordt belegd. Daarom staat de uiteindelijke hoogte van het op te bouwen pensioenkapitaal niet vast.
  • Lifecycles die zijn afgestemd op de deelnemer, ook als een deelnemer geen beleggingskeuze maakt.
  • Bescherming van het inflatierisico.
  • Makkelijke en begrijpelijke online communicatie via een portaal, app en alerts, in het Nederlands en Engels.
  • Inzicht in de duurzaamheidscore van de pensioenbeleggingen via online dashboard.

Voor wie?

  • Voor werkgevers met minimaal 25 werknemers.
  • Voor werkgevers die een persoonlijke beleggingsoplossing voor hun werknemers belangrijk vinden.
  • Voor werkgevers die waarde hechten aan moderne communicatie. Zodat werknemers worden geholpen bij het bepalen en bereiken van hun persoonlijke pensioendoel.
  • Ideaal als de werkgever volledig inzicht wil hebben in alle kosten. De pensioenpremie wordt bijna helemaal gebruikt voor pensioenopbouw voor de werknemers.

Een passende regeling voor iedereen

Werknemers willen weten waar zij aan toe zijn, zodat zij op het juiste moment met pensioen kunnen gaan. Zij willen een pensioenregeling die zij begrijpen en die bij hen past. En een regeling die de grootst mogelijke kans biedt op een goed inkomen later. Daarom beleggen we het pensioenkapitaal in verschillende beleggingsfondsen. De beleggingen stemmen wij af op de persoonlijke situatie van de werknemer. Dit doen wij door het automatisch bepalen van een persoonlijke beleggingsmix voor iedere werknemer. Een werknemer heeft daarnaast de mogelijkheid om meer invloed te hebben op de beleggingsmix door zelf te sturen op het gewenste pensioendoel na pensionering. Als de werkgever de mogelijkheid van Zelf Beleggen biedt, kan een werknemer zelf bepalen hoe er wordt belegd.

Inzicht voor deelnemers via eenvoudig portaal

In het deelnemersportaal kunnen werknemers zien hoeveel hun beleggingen op dat moment waard zijn. En hoeveel pensioen zij hiervoor later kunnen krijgen. Ook hebben zij mogelijkheden om bij te sturen. Zo is het mogelijk de gevolgen van een verandering, zoals een hogere premie, een andere pensioenleeftijd of een andere beleggingsmix zichtbaar te maken. Vervolgens kan de deelnemer zelf beslissen of er iets aan zijn of haar pensioenopbouw moet veranderen.

Offerte

U kunt vanaf juli 2023 een offerte opvragen voor het Zwitserleven Pensioen. Het Zwitserleven Pensioen is vanaf 1 januari 2024 beschikbaar in onze administratie. Wilt u meer weten of een offerte ontvangen voor het Zwitserleven Pensioen? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij Zwitserleven. Het product is ook zichtbaar in PensioenNavigator, Actucomp en Moneyview.