Het is bijna 1 januari 2023, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

Het is bijna 1 januari 2023, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

ImageReadtime 2 minutes

Voor werkgevers van wie de uitvoeringsovereenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2022, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Dat betekent voor de deelnemers dat de risico's van overlijden en arbeidsongeschiktheid niet meer (volledig) verzekerd zijn. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2023 besluit of hij de uitvoeringsovereenkomst wel of niet wil verlengen. We helpen u hier graag bij.

Heeft uw klant extra tijd nodig?

Sommige werkgevers hebben extra tijd nodig om een beslissing te nemen over de voortzetting van de overeenkomst. Dit begrijpen we. Daarom bieden we de mogelijkheid van een precontractuele dekking voor het overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico. Er is dan na 1 januari 2023 dekking, onder voorwaarde dat de werkgever de pensioenregeling bij Zwitserleven voortzet. De precontractuele dekking is onderdeel van het voorstel aan uw klant. We vragen hier geen kosten voor. En uw relatie hoeft er niets voor te doen. Staat de precontractuele dekking niet in het voorstel? Vraag ernaar bij uw contactpersoon bij Zwitserleven.

Wanneer geldt de precontractuele dekking?

De precontractuele dekking gaat in op 1 januari 2023 en geeft dekking tot uiterlijk 1 februari 2023 op basis van het nieuwe voorstel. In het voorstel staan ook de voorwaarden voor deze dekking. Staan deze er niet in of wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Belangrijk: Besluit de werkgever om zijn pensioenregeling niet bij Zwitserleven voort te zetten? Dan heeft dit gevolgen voor de dekkingen.

Meer informatie

Heeft u vragen over de precontractuele dekking of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.


This article is published on 13 December 2022

Misschien vindt u dit ook interessant: