Uw loonstrook en pensioeninkomen.

Ontvangt u een pensioeninkomen van Zwitserleven? Dan ontvangt u ook een loonstrook.
U vindt hier meer informatie en veelgestelde vragen over de loonstrook. Daarnaast leest u meer over uw pensioeninkomen in 2022.

Uw loonstrook

Op uw loonstrook vindt u informatie over uw pensioeninkomen. Bekijk hiernaast een voorbeeld (bekijk de vergrote versie). Goed om te weten over uw loonstrook:

  • Heeft u meerdere uitbetalende pensioenpolissen? Dan vindt u deze op één loonstrook
  • Meerdere pensioenpolissen die op dezelfde dag uitbetalen, worden als één pensioeninkomen overgemaakt.
  • Blijft uw netto pensioeninkomen het hele jaar gelijk? Dan ontvangt u één loonstrook bij aanvang van het nieuwe jaar.
  • U ontvangt uw loonstrook aan het einde van de maand. Zie ook 'Wanneer ontvang ik een loonstrook?

Op welke datum ontvangt u uw pensioeninkomen?

Bij de ingang van uw pensioen, ontving u van ons een bevestigingsbrief. Hierin staat of u uw pensioeninkomen vooraf of achteraf ontvangt.

Vooraf: u ontvangt uw pensioeninkomen op de 1ste van de maand, of op de eerste werkdag hierna. Als de 1e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de eerste werkdag na deze feestdag of na dat weekend aan u overgemaakt.

Achteraf: u ontvangt uw pensioeninkomen op de 25ste van de maand. Als de 25e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de laatste werkdag voor deze feestdag of voor dat weekend aan u overgemaakt.

Ontvangt u uw pensioeninkomen altijd op of vlak voor de 15e van de maand? Dit verandert niet. Als de 15e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de laatste werkdag voor deze feestdag of voor dat weekend aan u overgemaakt.

Bekijk hier de uitbetalingsdata voor 2022

Juni 1 juni 15 juni

24 juni

Juli 1 juli 15 juli

25 juli

Augustus 1 augustus 15 augustus

25 augustus

September 1 september 15 september

23 september

Oktober 3 oktober 14 oktober

25 oktober

November 1 november 15 november

25 november

December 1 december 15 december

22 december

*I.v.m. Goede Vrijdag en 2e paasdag is het pensioeninkomen op 19 april i.p.v. 15 april betaald.

Moment van bijschrijving

De binnenlandse betalingen staan aan het eind van de betaaldag op uw rekening. De buitenlandse betalingen (dit zijn de betalingen binnen het SEPA gebied en ook de betalingen buiten het SEPA gebied) worden door ons op de betaaldag uitgekeerd, alleen kunnen wij niet aangegeven wanneer het geld op uw bankrekening staat. Een buitenlandse betaling naar een land binnen het SEPA gebied zal eerder op de bankrekening staan dan een buitenlandse betaling naar een land buiten het SEPA gebied.

Op uw rekeningafschrift van uw bank vindt u in de omschrijving de bruto uitkering, de ingehouden loonheffing en de inhouding Zorgverzekeringswet (ZVW).