Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Zwitserleven RZL Wereld Aandelenfonds.

Zwitserleven RZL Wereld Aandelen­fonds.

Wilt u maatschappelijk bewust beleggen in een goed gespreide mix van wereldwijde aandelen? Dat kan met het Zwitserleven RZL Wereld Aandelenfonds. Dit fonds is niet voor alle verzekeringen beschikbaar. In uw pensioenreglement is opgenomen of u hierin kunt beleggen.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

Goed verhandelbare aandelen van beursgenoteerde ondernemingen uit Europa, de Verenigde Staten, Azië en de Pacific en opkomende landen. De fondsmanagers analyseren de ontwikkelingen op de markt. Op basis van hun verwachtingen spreiden ze de beleggingen over de regio's. Zo beleggen ze relatief meer in de regio's waarin ze de beste economische koersontwikkelingen verwachten. De standaardweging is Europa 37,5%, Verenigde Staten 37,5%, Azië en de Pacific 15% en opkomende landen 10%.

Wat is het beleggingsdoel?

Wat is het beleggingsdoel?

Het beleggingsdoel is een rendement te behalen dat het rendement van de benchmark evenaart.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt actief. Dit betekent dat de fondsmanager probeert om de beste aandelen te selecteren om daarmee een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Met uitzondering van opkomende landen, selecteren de fondsmanagers alleen aandelen waarin we vanuit ons ESG-beleid mogen beleggen.

Hoe duurzaam belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk duurzaam beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde ‘environmental, social en governance (ESG) criteria. Als onethisch gedrag is aangetoond, beleggen we simpelweg niet in dat bedrijf. Daarnaast stimuleren we bedrijven waarin we wel beleggen om ethische keuzes te maken. Dat doen we door middel van engagement. Door in gesprek te gaan met deze bedrijven en door ons stemrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen te gebruiken. 

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De totale kosten in verband met de beleggingen zijn 1,05% per jaar. Deze bestaan uit:

  • Lopende kosten factor (LKF), deze wordt verrekend in het beleggingsfonds. De verwachte LKF is 1,05% per jaar.

Informatie over fondskosten vindt u in uw startbrief en uw pensioenreglement.

Documenten.

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.