Verlaging fondsbeheerkosten Zwitserleven Variabel Pensioen
ImageProducten

Verlaging fondsbeheerkosten Zwitserleven Variabel Pensioen

ImageLeestijd 2 minuten

Goed nieuws! We hebben per 1 december 2023 de fondsbeheerkosten van het Zwitserleven Variabel Pensioen verlaagd van 56 basispunten naar 41.

Naast deze lagere kosten, zijn er natuurlijk de sterke punten van het Zwitserleven Variabel Pensioen waar onze pensioengenieters van profiteren. Bijvoorbeeld de flexibiliteit: dit product kent namelijk een combinatie van een deel vast pensioen en een beleggingsdeel, waarbij het beleggingsdeel mag liggen tussen 1 en 100%. Zodat u echt maatwerk kunt aanbieden.

En vanaf de leeftijd van 82 jaar wordt het variabel pensioen gedeelte omgezet naar vast pensioen. Dat doen we door elke maand een stukje vast pensioen aan te kopen. Daardoor is het pensioen minder afhankelijk van wisselingen in koersen. Dit gaat door totdat bij de leeftijd van 92 jaar alles is omgezet naar 100% vast pensioen.

Zwitserleven Variabel Pensioen is er voor werknemers die met pensioen gaan en bereid zijn om met een (deel) van hun opgebouwd pensioenkapitaal ook na pensioendatum verder te beleggen. Omdat met (een deel van) het pensioenkapitaal belegd wordt, is er kans op hoger rendement en dus een hoger pensioeninkomen in het eropvolgende jaar. Of lager als het tegenzit. Hoe groter het beleggingsdeel, hoe groter de kans is op schommelingen in het pensioeninkomen.

Lees hier alles over het Zwitserleven Variabel Pensioen


Dit artikel is gepubliceerd op 12 december 2023

Misschien vindt u dit ook interessant:

Pensioenpolis (Direct Ingaand Pensioen) nu digitaal 

Pensioenpolis (Direct Ingaand Pensioen) nu digitaal

Leestijd 2 minuten

Nieuw: eenvoudig be­rekeningen maken voor ZEP en ZNP in Actucomp

Onze producten Zwitserleven Exclusief Pensioen en Zwitserleven Nu Pensioen zijn opgenomen in de vergelijkingssoftware van Actucomp.

Leestijd 1 minuten

Hoe tevreden zijn werkgevers over Zwitserleven?

Hoe tevreden zijn onze klanten? We delen graag de resultaten van ons klanttevredenheidsonderzoek met u.

Leestijd 2 minuten

Positieve resultaten voor eerste jaar Zwitserleven Variabel Pensioen

Sinds de introductie van ons variabel pensioen in 2022 heeft een deel van de gepensioneerden die hiervoor kozen er een heel jaar op zitten.

Leestijd 1 minuten