Zwitserleven Mixfonds.

Zwitserleven Mix­fonds.

Wilt u verantwoord beleggen in aandelen en obligaties? Dat kan met het Zwitserleven Mixfonds. Met dit fonds belegt u minimaal 45% en maximaal 55% in aandelen.

Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark en streeft de lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen na.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt volgens een standaardverdeling in andere Zwitserleven beleggingsfondsen. Maandelijks worden de beleggingen weer in lijn gebracht met de standaardverdeling.

Hoe verantwoord belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde environmental, social en governance (ESG) criteria.

Onderstaande data gelden voor maart 2022.

ESG-score
ESG-score
14,3%
Fonds
72
Benchmark
63
CO₂-uitstoot
CO₂-uitstoot in tonnen
20%
Fonds
16.000
Benchmark
20.000
Waterverbruik
Waterverbruik in liters (x1000)
83,3%
Fonds
1.000
Benchmark
6.000
Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, die verrekend wordt in de koers van een fonds. De verwachte Lopende Kosten Factor van het Zwitserleven Mixfonds is 0,05% per jaar.
  • Beheerkosten die verrekend worden met de beleggingswaarde. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De opslag is 0,175% en de afslag  0,075%.
Essentiële Belggersinformatie risicoscore 4

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Zwitserleven Mixfonds is een subfonds van Zwitserleven Beleggingsfondsen. De beheerder van Zwitserleven Mixfonds is ACTIAM. Zwitserleven Mixfonds en ACTIAM zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit subfonds is een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar via zwitserleven.nl. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.