Zwitserleven Credits Fonds.

Zwitserleven Credits Fonds.

Wilt u verantwoord beleggen in een fonds dat voornamelijk belegt in leningen die zijn uitgegeven door ondernemingen of instellingen? Dat kan met het Zwitserleven Credits Fonds. Om de risico’s te beperken worden hoge eisen gesteld aan de kredietwaardigheid van de debiteuren en de spreiding van de portefeuille.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

Leningen van bedrijven, instellingen en overheden die behoren tot de categorie “investment grade” volgens Standard & Poor’s, Moody’s of Fitch

Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark en streeft de lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen na.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt actief. Dit betekent dat de fondsmanager probeert om de beste leningen te selecteren om daarmee een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Hoe verantwoord belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde environmental, social en governance (ESG) criteria.

Onderstaande data gelden voor maart 2022.

ESG-score
ESG-score
16,9%
Fonds
69
Benchmark
59
CO₂-uitstoot
CO₂-uitstoot in tonnen
47,6%
Fonds
44.000
Benchmark
84.000
Waterverbruik
Waterverbruik in liters (x1000)
50%
Fonds
6.000
Benchmark
12.000
Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, die verrekend wordt in de koers van een fonds. De verwachte Lopende Kosten Factor van het Zwitserleven Credits Fonds is 0,04% per jaar.
  • Beheerkosten die verrekend worden met de beleggingswaarde. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De op- of afslag is 0,20%.
Essentiële Belggersinformatie risicoscore 3

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Zwitserleven Credit Fonds is een subfonds van Zwitserleven Beleggingsfondsen. De beheerder van Zwitserleven Credit Fonds is ACTIAM. Zwitserleven Credit Fonds en ACTIAM zijn geregistreerd bij de AFM. Voor dit subfonds is een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar via zwitserleven.nl. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.