Valse e-mail (phishing)

Valse e-mails uit naam van Zwitserleven 

Momenteel circuleren er twee phishing e-mails uit naam Zwitserleven. In één mail wordt gevraagd of u klant wilt worden bij Zwitserleven en een Zwitserleven Spaarrekening wilt afsluiten. In een andere e-mail kunt u digitaal uw aangifte Inkomstenbelasting doen. Bij het volgen van de link komt u niet uit op de echte Zwitserleven pagina, maar bij een neppagina. Achter deze e-mails zit absoluut een foute bedoeling. Ook wordt er gevraagd of u persoonlijke gegevens wilt invullen.

Wat kunt u doen?

Mocht u één of meerdere e-mails hebben ontvangen, zoals bovenstaand staat omschreven, maak dan een melding bij valse-email@athora.nl. Ga niet in op deze e-mails en verwijder ze alstublieft.

Voorbeelden e-mails

Bekijk hieronder voorbeelden van actuele phishing e-mails.

E-mail onderwerp: Sparen bij zwitserleven

Deze e-mail is vals. Zwitserleven is niet de afzender. Als u met uw muis (of vinger op uw mobiele telefoon) over de link in de e-mail gaat, ziet u een link die niet begint met https://www.zwitserleven.nl. Klik niet op deze link! 
Heeft u dit per ongeluk wel gedaan, dan landt u op een pagina met een formulier om u aan te melden voor een spaarrekening. Vul uw gegevens niet in en klik de pagina weg.

screenshot mail sparen bij zwitserleven.png

Aanmelden spaarrekening

E-mail onderwerp: Digitale Aangifte Inkomstenbelasting!!

Deze e-mail is vals. Klik niet op de link in de e-mail. Verwijder de e-mail of markeer deze als spam. 

screenshot mail digitale aangifte inkomstenbelasting.png