Please note: your browser is out of date. Read more

We’re sorry. This page is not yet available in English. If you have any questions please contact us or see an adviser.

Waarom zou ik mijn beleggerprofiel opnieuw bepalen?

Veranderen uw persoonlijke omstandigheden? Of wilt u meer risico nemen of juist voorzichtiger beleggen dan u nu doet? Of heeft u na een adviesgesprek met uw adviseur nieuwe inzichten gekregen over uw pensioen? Het is verstandig om eens per jaar te kijken of uw beleggerprofiel nog bij u past.

Goed om te weten

ProfielBeleggen

ProfielBeleggen bestaat uit vijf lifecycles: voorzichtig, defensief, neutraal, ambitieus en offensief. Het hangt van uw beleggerprofiel af in welke lifecycle u belegt. Is uw beleggerprofiel bijvoorbeeld ‘ambitieus’? Dan beleggen we voor u in de lifecycle ‘ambitieus’. Een lifecycle is een bepaalde mix van beleggingen, waarin het risico wordt afgebouwd naarmate de pensioenrichtdatum nadert. Daarom is het belangrijk dat u een beleggerprofiel aan ons doorgeeft. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de lifecycle waarin uw belegt past bij het risico dat u wilt nemen met uw beleggingen.

VrijBeleggen

U kiest zelf in welke beleggingsfondsen u belegt. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat de mix van beleggingen aansluit bij uw beleggerprofiel.

Was deze informatie nuttig? Bedankt voor uw feedback

Heeft u nog vragen?

Bekijk alle vragen en antwoorden of neem contact met ons op.