Verkoop VIVAT aan Athora en Nationale-Nederlanden afgerond.
ImageAbout Zwitserleven

Verkoop VIVAT aan Athora en Nationale-Nederlanden afgerond.

ImageReadtime 2 minutes

Vandaag heeft Athora bekendgemaakt dat de verkoop van alle aandelen in VIVAT aan Athora en Nationale-Nederlanden is afgerond. Athora heeft 100% van de aandelen in VIVAT overgenomen van Anbang en de aandelen van VIVAT Schadeverzekeringen direct doorverkocht aan Nationale-Nederlanden.

Athora is vanaf vandaag de nieuwe aandeelhouder van VIVAT, waar de producten en diensten van Zwitserleven en de Reaal leven- en hypotheekproducten onderdeel van zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verkoop.

Meer informatie of vragen?

Lees hier het persbericht van VIVAT. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons, wij helpen u graag. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

1. Wat betekent dit voor mij als klant?
Voor onze huidige klanten verandert er door de verkoop niets. Klanten behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten en diensten.

2. Ik ben nu klant van Zwitserleven. Verandert dat?
Nee, u blijft klant van Zwitserleven.

3. Wat voor organisatie is Athora?
Athora is een gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsgroep die volledig is gericht op de Europese markt. Athora is gefocust op lange termijn groei en zekerheid voor polishouders, en wil een leidende rol spelen in het samenvoegen van pensioen- en levensverzekeringen in Europa. Athora wil met de producten die zij aanbieden, een vertrouwde en langdurige relatie ontwikkelen met de klant om aan hun verwachtingen, behoeften en vereisten te voldoen.

4. Waarom werd VIVAT verkocht?
De aandeelhouder Anbang is in 2018 een strategische heroriëntatie gestart, waarin zij onder meer de mogelijkheden van de verkoop van haar buitenlandse bezittingen onderzocht.

5. Hoe word ik als klant op de hoogte gehouden?
Zodra er ontwikkelingen zijn die relevant zijn voor onze klanten, informeren we u daar direct over.


This article is published on 02 April 2020

Misschien vindt u dit ook interessant:

New MijnZwitserleven for employers

In 2023, the employers' portal in MijnZwitserleven has been improved and tested by 40 employers, with new functionalities available from the end of July.

Readtime 2 minutes

Zwitserleven en Athora Netherlands nieuwe partner Koninklijk Concertgebouworkest

Zwitserleven is per 1 januari 2024 partner geworden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Readtime 2 minutes

The Zwitserleven feeling. It is a feeling we share

The Zwitserleven feeling becomes more profound when shared with loved ones. We aspire to encourage employees to reflect on retirement.

Readtime 2 minutes

Lancering van het nieuwe Zwitserleven gevoel.

In de merkcampagne ‘Een gevoel dat we delen’ staan niet alleen pensioengenieters centraal. Ook de personen die meegenieten van het Zwitserleven gevoel.

Readtime 4 minutes

Zwitserleven zet met nieuw management volgende stap richting pensioenspecialist.

Athora Netherlands verwelkomt Jan Willem Hoitsma en Geneviève Ho Sam Sooi binnen het managementteam van de commerciële tak, het MT Commerce.

Readtime 2 minutes

Sterke halfjaarcijfers voor Athora Netherlands

In de eerste helft van 2023 haalde Athora Netherlands sterke financiële en commerciële resultaten ondanks uitdagende marktomstandigheden.

Readtime 4 minutes