Risicometing

Risicometing

U ontvangt elk jaar de brief over risicometing met informatie over de risico's van uw beleggingen van uw pensioen. Wij kijken of die risico's overeenkomen met het risico dat u wilt lopen.

Risicometingsbrief in MijnZwitserleven

Heeft u een e-mail van ons ontvangen over de risicometingsbrief? Log dan in in MijnZwitserleven. U vindt de brief onder 'Documenten', selecteer hier 'Brief risicometing'. De brief kunt u dan downloaden. 

Waarom deze brief over risicometing?

U heeft nu ProfielBeleggen of VrijBeleggen als beleggerprofiel. Bij ProfielBeleggen beleggen wij op basis van uw profiel. Bij VrijBeleggen kiest u zelf de fondsen waarin u wilt beleggen. Wij bekijken ieder jaar of uw beleggerprofiel nog aansluit bij het risico dat u loopt. We laten u één keer per jaar weten of het risico dat u wilt lopen overeenkomt met het risico dat u werkelijk loopt. Dat doen we met de 'jaarlijkse risicometing'. 

Wat is een beleggerprofiel?

Een beleggerprofiel geeft aan wat voor belegger u bent. Het beleggerprofiel is het resultaat van vragen over uw persoonlijke financiële situatie, uw kennis van beleggen, uw ervaring met beleggen en welk risico u wilt lopen met uw beleggingen. 

Ik heb geen beleggerprofiel

Heeft u volgens de risicometingbrief geen beleggerprofiel? Dan is het belangrijk dat u uw beleggerprofiel alsnog aan ons doorgeeft. Bij 'Beleggerprofiel wijzigen?' ziet u hoe u de wijziging kunt doorvoeren.

Welke beleggerprofielen zijn er?

Op basis van deze informatie bepaalt u of uw beleggingen wilt veranderen. Dat is overigens niet verplicht. U bepaalt zelf of u iets verandert. Als u niets doet, dan passen wij niets aan. 

HorizonBeleggen

Wij beleggen voor u.

ProfielBeleggen

Wij beleggen voor u op basis van uw beleggingsprofiel.

VrijBeleggen

U kunt zelf bepalen hoe u belegt en de beleggingsmix aanpassen.

Beleggerprofiel wijzigen?

Als u uw beleggerprofiel wilt wijzigen kunt u dit doen in MijnZwitserleven. Bij HorizonBeleggen hoeft u niets in te vullen of aan te passen.

  • Log met uw DigiD in op MijnZwitserleven.
  • Kies bij uw pensioen voor 'Bekijk polis'.
  • Bij 'Mijn beleggingen' kunt u onder 'Mijn beleggingskeuze' uw beleggerprofiel wijzigen.

Fondsen

Bekijk de koersen van alle beleggingsfondsen die door Zwitserleven en haar fondsbeheerders worden aangeboden. Bij een aantal fondsen ziet u ook de ESG-scores, CO2-uitstoot en het watergebruik.

Advies nodig?

Neem dan contact op met uw adviseur. Als verzekeraar mogen we geen advies geven. 

Heeft u geen adviseur? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.