Uw beleggerprofiel.

Uw beleggerprofiel.

Wat u zelf kunt doen met uw pensioenpremie

U heeft via uw werkgever een pensioen­regeling waarbij de premie wordt belegd. Zwitserleven is verantwoordelijk voor de beleggingen en vult dit standaard in met beleggerprofiel HorizonBeleggen. Als uw werkgever dit toestaat, kunt u ook de verantwoordelijkheid van Zwitserleven overnemen. Dit kan via ProfielBeleggen of VrijBeleggen.

Uw premie wordt belegd volgens:

HorizonBeleggen

Wij beleggen uw pensioenpremie voor u. U hoeft zelf geen tijd te besteden aan uw beleggingen.

ProfielBeleggen

Wij beleggen voor u op basis van het door u gekozen beleggerprofiel. Van voorzichtig tot offensief.

VrijBeleggen

Bepaal zelf met welk beleggerprofiel u belegt. Ook kunt u de beleggingsmix in fondsen aanpassen.

Waar vind ik mijn beleggerprofiel en kan ik dit aanpassen?

In MijnZwitserleven ziet u welk beleggerprofiel u heeft. Bekijk hieronder de instructie. Als uw werkgever het toestaat kunt u in MijnZwitserleven uw beleggerprofiel opnieuw bepalen en aanpassen. Dit kan als u Profielbeleggen of VrijBeleggen als profiel heeft.

Naar MijnZwitserleven

Instructie: waar vind ik mijn beleggerprofiel?
 1. inloggen in MijnZwitserleven
  Klik op de link hierboven om naar MijnZwitserleven te gaan. U logt in met uw DigiD of met uw Zwitserleven account.
 2. bekijk details in MijnZwitserleven
  Op het overzichtsscherm van MijnZwitserleven klikt u bij uw pensioenpolis op ‘Bekijk details’.
 3. Bekijk polis
  De gegevens van uw polis klappen uit. Hier klikt u op ‘Bekijk polis’. Een nieuw venster wordt geopend.
 4. beleggingskeuze
  U komt nu op de overzichtspagina van uw polis. Hier staat uw beleggingskeuze vermeld.
 5. beleggingskeuze wijzigen
  Wilt u uw beleggingskeuze wijzigen, dan klikt u op ‘Mijn beleggingen’. Onderaan deze pagina heeft u de mogelijkheid om uw keuze aan te passen.

Welk beleggerprofiel past het beste bij mij?

Uw pensioenpremie beleggen wij in beleggingsfondsen. Om te bepalen welke manier van beleggen het beste bij uw situatie past, stellen we een beleggerprofiel op aan de hand van een aantal vragen.

5 Risicoprofielen: van voorzichtig tot offensief
Een beleggerprofiel is een korte omschrijving van uw persoonlijke financiële situatie, uw kennis van beleggen, uw ervaring met beleggen en uw risicobereidheid. Met het beleggerprofiel kunnen wij bepalen welke beleggingen het beste bij u passen. Uit de antwoorden op de vragen blijkt ook hoeveel risico u met beleggen wilt nemen. Zwitserleven kent 5 risicoprofielen waarin uw beleggerprofiel uit kan komen: voorzichtig, defensief, neutraal, ambitieus of offensief.

Waarom zou ik mijn beleggerprofiel aanpassen?

Veranderen uw persoonlijke omstandigheden? Of wilt u meer rendement behalen of juist voorzichtiger beleggen dan u nu doet? Of heeft u na een adviesgesprek met uw adviseur nieuwe inzichten gekregen over uw pensioen? Het is verstandig om eens per jaar te kijken of uw beleggerprofiel nog bij u past. Dit is niet verplicht. U bepaalt zelf of u iets verandert. Als u niets doet, dan passen wij niets aan aan uw beleggerprofiel.

Financieel risico
Met uw beleggingen financiert u een kapitaal dat u op uw pensioendatum gebruikt voor een pensioenuitkering. De hoogte van de pensioenuitkering is niet gegarandeerd. U loopt dus een financieel risico. De hoogte van de beleggingspremie van uw werkgever en het rendement op de beleggingen hebben allebei invloed op de hoogte van het kapitaal op uw pensioendatum. Dit kapitaal en het tarief voor de aankoop van een pensioeninkomen op uw pensioendatum bepalen de hoogte van uw pensioeninkomen.
U ontvangt één keer per jaar van ons informatie over de risico's van uw beleggingen van uw pensioen. Wij kijken of die risico's overeenkomen met het risico dat u wilt lopen.

Uw pensioenpremie wordt duurzaam belegd.

Het Zwitserleven Gevoel is onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld.  Uw pensioenpremie wordt geïnvesteerd in duurzame beleggingsfondsen.   

Persoonlijk advies?

Een adviseur geeft u onafhankelijk advies over het maken van pensioenkeuzes, passend bij uw persoonlijke situatie.