Wat moet ik doen als mijn partner is overleden?

Is uw partner in Nederland overleden? Dan hoeft u niets aan ons door te geven. Wij krijgen bericht van het overlijden door.  Is uw partner in het buitenland overleden? Dan hebben wij een bewijs van overlijden nodig:

U ontvangt binnen 10 werkdagen na ontvangst van de melding een brief van Zwitserleven. Hierin leest u meer over de gevolgen van het overlijden van uw partner voor het pensioen.

Mogelijke gevolgen als u pensioen opbouwt bij Zwitserleven:

  • In uw pensioenregeling is onbepaald partnerpensioen verzekerd: Er volgt geen wijziging in uw pensioen. Het partnerpensioen blijft verzekerd in uw pensioen en kan op uw pensioendatum eventueel gebruikt worden voor een hoger ouderdomspensioen.
  • In uw pensioenregeling is bepaald partnerpensioen verzekerd: Na overlijden van uw partner komt dit te vervallen. Er wordt geen premie meer in rekening gebracht voor het partnerpensioen.

Mogelijke gevolgen als u pensioeninkomen ontvangt van Zwitserleven:

  • Uw pensioeninkomen passen wij aan als u door het overlijden van uw partner recht heeft op ongehuwden ouderdomspensioen of alleenstaanden ouderdomspensioen.
  • Anders verandert uw pensioeninkomen niet. Het partnerpensioen is niet meer verzekerd.

UPO of Pensioen 1-2-3

Weet u niet of er wel of geen partnerpensioen verzekerd is in uw pensioenverzekering? En of het partnerpensioen onbepaald of bepaald verzekerd is? Raadpleeg uw UPO of Pensioen 1-2-3. U vindt uw documenten in uw persoonlijke online omgeving MijnZwitserleven in Pensioendocumenten. U logt in met uw DigiD of met uw e-mailadres en wachtwoord.

Was deze informatie nuttig? Bedankt voor uw feedback

Heeft u nog vragen?

Bekijk alle vragen en antwoorden of neem contact met ons op.