Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Zwitserleven Kortlopend Obligatiefonds (voorheen Geldmarktfonds).

Zwitserleven Kortlopend Obligatie­fonds (voorheen Geldmarkt­fonds).

Wilt u verantwoord beleggen in een fonds dat belegt in vastrentende waarden met een relatief korte resterende looptijd, een laag kredietrisico en een laag liquiditeitsrisico? Dat kan met het Zwitserleven Kortlopend Obligatiefonds.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

  • Leningen van ondernemingen, overheden en door overheden gegarandeerde leningen die Standard & Poor’s, Moody’s of Fitch hebben beoordeeld met een gemiddelde waardering van minimaal A-
Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark en streeft de lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen na.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt actief. Dit betekent dat de fondsmanager probeert om de beste leningen te selecteren om daarmee een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Hoe duurzaam belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk duurzaam beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde ‘environmental, social en governance (ESG) criteria. Als onethisch gedrag is aangetoond, beleggen we simpelweg niet in dat bedrijf. Daarnaast stimuleren we bedrijven waarin we wel beleggen om ethische keuzes te maken. Dat doen we door middel van engagement. Door in gesprek te gaan met deze bedrijven en door ons stemrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen te gebruiken. 

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, deze wordt verrekend in het beleggingsfonds. De verwachte Lopende Kosten Factor van het Zwitserleven Kortlopend Obligatiefonds is 0,04% per jaar.
  • Beheerkosten die betaald worden in de polis. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De op- of afslag is 0,03%.

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Zwitserleven Kortlopend Obligatiefonds is een subfonds van Zwitserleven Beleggingsfondsen. De beheerder van Zwitserleven Kortlopend Obligatiefonds is ACTIAM N.V. ACTIAM is als beheerder geregistreerd bij de AFM. Voor dit subfonds is een prospectus en Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar via www.actiam.com/nl/fondsinformatie. De op deze webpagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.