Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds.

Zwitserleven Index Wereld Aandelen­fonds.

Wilt u maatschappelijk bewust beleggen in een goed gespreide mix van wereldwijde aandelen? Dat kan met het Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

Dit fonds belegt in een aantal door ACTIAM beheerde beleggingsinstellingen:

Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark en streeft de lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen na.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt passief. Dit betekent dat de fondsmanager een index volgt en niet zelf beleggingen uitkiest om daarmee de kosten zo laag mogelijk te houden.

Hoe verantwoord belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde environmental, social en governance (ESG) criteria.

Onderstaande data gelden voor maart 2022.

ESG-score
ESG-score
14,3%
Fonds
64
Benchmark
56
CO₂-uitstoot
CO₂-uitstoot in tonnen
50%
Fonds
3.000
Benchmark
6.000
Waterverbruik
Waterverbruik in liters (x1000)
50%
Fonds
1.000
Benchmark
2.000
Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, die verrekend wordt in de koers van een fonds. De verwachte Lopende Kosten Factor van het Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds is 0,02% per jaar.
  • Beheerkosten die verrekend worden met de beleggingswaarde. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De opslag is 0,10% en de afslag  0,05%.
Essentiële Belggersinformatie risicoscore 5

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds is een subfonds van Zwitserleven Beleggingsfondsen. De beheerder van Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds is ACTIAM. Zwitserleven IndexWereld Aandelenfonds en ACTIAM zijn geregistreerd bij de AFM. U vindt op deze pagina een prospectus en essentiële beleggersinformatie. De op deze pagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.