Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds.

Zwitserleven Index Wereld Aandelen­fonds.

Wilt u maatschappelijk bewust beleggen in een goed gespreide mix van wereldwijde aandelen? Dat kan met het Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

Dit fonds belegt in ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfondsen (ADIA):

Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het beleggingsdoel is een financieel rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan het rendement van de benchmark en streeft de lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen na.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt passief. Dit betekent dat de fondsmanager een index volgt en niet zelf beleggingen uitkiest om daarmee de kosten zo laag mogelijk te houden.

Hoe duurzaam belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk duurzaam beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde ‘environmental, social en governance (ESG) criteria. Als onethisch gedrag is aangetoond, beleggen we simpelweg niet in dat bedrijf. Daarnaast stimuleren we bedrijven waarin we wel beleggen om ethische keuzes te maken. Dat doen we door middel van engagement. Door in gesprek te gaan met deze bedrijven en door ons stemrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen te gebruiken. 

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, deze wordt verrekend in het beleggingsfonds. De verwachte lopende kostenfactor van het Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds is 0,02% per jaar.
  • Beheerkosten die betaald worden in de polis. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De opslag is 0,13% en de afslag  0,07%.

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds is een subfonds van Zwitserleven Beleggingsfondsen. De beheerder van Zwitserleven Index Wereld Aandelenfonds is ACTIAM. Zwitserleven IndexWereld Aandelenfonds en ACTIAM zijn geregistreerd bij de AFM. U vindt op deze pagina een prospectus en essentiële beleggersinformatie. De op deze pagina getoonde informatie mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.