Zwitserleven Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific.

Zwitserleven Duurzaam Index Aandelen­fonds Pacific.

Wilt u duurzaam beleggen in een breed gespreide portefeuille van beursgenoteerde aandelen uit de regio Pacific met een rendement dicht bij de index en tegen relatief lage kosten? Dat kan met het Zwitserleven Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

Het fonds belegt in aandelen van ondernemingen die deel uitmaken van de MSCI Pacific Index Net EUR, met uitzondering van aandelen van die ondernemingen die niet voldoen aan het duurzame beleggingsbeleid.

Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het doel van het fonds is, rekening houdend met de voor het fonds van toepassing zijnde uitsluitingscriteria, een rendement te realiseren dat het rendement van de MSCI Pacific Index Net EUR zoveel als mogelijk benadert.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt uitsluitend in aandelen die beursgenoteerd zijn in uit de Pacific (Japan, Singapore, Hong Kong, Nieuw‐Zeeland en Australië).

Hoe verantwoord belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde environmental, social en governance (ESG) criteria.

Onderstaande data gelden voor maart 2022.

ESG-score
ESG-score
12,7%
Fonds
62
Benchmark
55
CO₂-uitstoot
CO₂-uitstoot in tonnen
9,5%
Fonds
19.000
Benchmark
21.000
Waterverbruik
Waterverbruik in liters (x1000)
90%
Fonds
1.000
Benchmark
10.000

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, die verrekend wordt in de koers van een fonds. De verwachte Lopende Kosten Factor van het Zwitserleven Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific is 0,02% per jaar.
  • Beheerkosten die verrekend worden met de beleggingswaarde. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De opslag is 0,03% en de afslag 0,03%.
Essentiële Belggersinformatie risicoscore 5

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.