Please note: your browser is out of date. Read more

We’re sorry. This page is not yet available in English. If you have any questions please contact us or see an adviser.

Zwitserleven Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific.

Zwitserleven Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific.

Wilt u duurzaam beleggen in een breed gespreide portefeuille van beursgenoteerde aandelen uit de regio Pacific met een rendement dicht bij de index en tegen relatief lage kosten? Dat kan met het Zwitserleven Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

Het fonds belegt in aandelen van ondernemingen die deel uitmaken van de MSCI Pacific Index Net EUR, met uitzondering van aandelen van die ondernemingen die niet voldoen aan het duurzame beleggingsbeleid.

Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het doel van het fonds is, rekening houdend met de voor het fonds van toepassing zijnde uitsluitingscriteria, een rendement te realiseren dat het rendement van de MSCI Pacific Index Net EUR zoveel als mogelijk benadert.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt uitsluitend in aandelen die beursgenoteerd zijn in uit de Pacific (Japan, Singapore, Hong Kong, Nieuw‐Zeeland en Australië).

How responsible are the fund investments? 

Zwitserleven and its fund managers have chosen to implement a socially responsible investment policy. We only invest in companies which pass a sustainability test based on so-called environmental, social and governance (ESG) criteria.

The data below refers to November, 2021.

ESG-score
ESG-score
9.4%
Fonds
58
Benchmark
53
CO₂-uitstoot
CO₂-uitstoot in tonnen
17.1%
Fonds
29.000
Benchmark
35.000
Waterverbruik
Waterverbruik in liters (x1000)
90%
Fonds
1.000
Benchmark
10.000

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, die verrekend wordt in de koers van een fonds. De verwachte Lopende Kosten Factor van het Zwitserleven Duurzaam Index Aandelenfonds Pacific is 0,02% per jaar.
  • Beheerkosten die verrekend worden met de beleggingswaarde. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De opslag is 0,03% en de afslag 0,03%.

Any questions?

Have a look at the frequently asked questions or contact us.