Een vrouw kijkt uit op de Achensee in Oostenrijk. Het meer is groenblauw. Op de achtergrond is een berg te zien.

Werkgever

Een moderne pensioenregeling

We vinden het belangrijk dat alles goed geregeld is voor u en uw werknemers. En dat werknemers hun pensioenregeling waarderen. Daarom is er het Zwitserleven Pensioen. Het Zwitserleven Pensioen is een beschikbare premieregeling, waarbij de premie wordt belegd. Het is een eigentijds en innovatief product, waarbij u duidelijkheid heeft over de pensioenpremie, administratiekosten en de kosten voor het verzekeren van risico’s.

Kenmerken

  • Pensioenpremie wordt belegd. Daarom staat de uiteindelijke hoogte van het op te bouwen pensioenkapitaal niet vast.
  • Lifecycles die zijn afgestemd op de werknemer, ook als een werknemer geen beleggingskeuze maakt.
  • Bescherming van het inflatierisico.
  • Makkelijke en begrijpelijke online communicatie via een portaal, app en alerts, in het Nederlands en Engels.
  • Inzicht in de duurzaamheidscore van de pensioenbeleggingen via online dashboard.

Waardevolle arbeidsvoor­waarde

Onze communicatie is begrijpelijk, relevant en realistisch en voldoet aan alle wettelijke vereisten, en meer. Het hart van de communicatie is het werknemersportaal. De overige communicatiemiddelen die worden ingezet, zoals het Persoonlijk Pensioen Jaaroverzicht, leveren ook een bijdrage aan het bieden van inzicht en handelingsperspectief. Daarnaast zijn persoonlijke gesprekken mogelijk.

Slim beleggen

De meeste werknemers willen, durven of kunnen geen (beleggings)keuzes maken. Door ons intelligente beleggingsconcept ‘Slim laten beleggen’, hoeven zij ook geen beleggingskeuzes te maken of verstand te hebben van beleggen. Werknemers beleggen automatisch in een beleggingsmix die past bij hun persoonlijke kenmerken en pensioendoelstellingen, zonder dat zij geconfronteerd worden met beleggingskeuzes of andere complexiteit. 

Werknemersportaal

Het online werknemersportaal geeft op eenvoudige wijze de belangrijkste informatie over de persoonlijke pensioensituatie van de werknemer en biedt mogelijkheden om bij te sturen. Zo is het mogelijk de gevolgen van een verandering, zoals een hogere premie of een ander beleggingsprofiel, zichtbaar te maken. Vervolgens kan de deelnemer zelf beslissen of er iets aan zijn of haar pensioenopbouw moet veranderen.

Werknemersportaal

Meer weten?

Wil je meer weten over het Zwitserleven Pensioen of een van onze andere pensioenregelingen? Neem dan contact op je accountmanager. Deze helpt je graag.