Verlengingen en precontractuele dekking

Verlengingen en precontractuele dekking

1 januari 2020 nadert, helpt u de werkgever een beslissing te nemen?

Voor werkgevers van wie de uitvoeringsovereenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2019, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Dat betekent voor de werknemers dat de risico's van overlijden en arbeidsongeschiktheid niet meer (volledig) verzekerd zijn. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2020 een beslissing neemt of hij de uitvoeringsovereenkomst wel of niet wil verlengen. Laat u het ons weten als we u hierbij kunnen helpen?

Hoe verder na 1 januari 2020?

Sommige werkgevers hebben extra tijd nodig om een beslissing te nemen over de voortzetting van de overeenkomst. Dit begrijpen we. Daarom bieden we de mogelijkheid van een precontractuele dekking voor het overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico. Er is dan na 1 januari 2020 dekking onder voorwaarde dat de werkgever de pensioenregeling bij Zwitserleven voortzet. De precontractuele dekking maakt onderdeel uit van het voorstel aan uw relatie. We vragen hier geen kosten voor. En uw relatie hoeft er niets voor te doen. Staat de precontractuele dekking niet in het voorstel? Vraag ernaar bij uw contactpersoon binnen Zwitserleven.

Wanneer geldt de precontractuele dekking?

De precontractuele dekking gaat in op 1 januari 2020 en geeft dekking tot uiterlijk 1 februari 2020 op basis van het nieuwe voorstel. In het voorstel staan ook de voorwaarden voor deze dekking. Staan deze er niet in of wilt u hier meer over weten? Vraag ernaar bij uw contactpersoon binnen Zwitserleven.

Belangrijk: Besluit de werkgever zijn pensioenregeling niet bij Zwitserleven voort te zetten? Dan heeft dit gevolgen voor de dekkingen. Laat u hierover informeren door uw contactpersoon binnen Zwitserleven.

Meer informatie

Heeft u vragen over de precontractuele dekking of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Hij of zij helpt u graag verder.

Zwitserleven Journaal

U heeft hier boven al kunnen lezen over de precontractuele dekking. In gesprek met Ria Blok, directeur Sales gaan we hier nog wat dieper op in en staan we stil bij nog een aantal features. Hierna bent u weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bekijk aflevering 6 van het Zwitserleven Journaal:

Unfortunately, we cannot display this video because we do not have permission. For this video you must agree to "All cookies".

MijnZwitserleven-campagne volop van start

De campagne voor MijnZwitserleven, de persoonlijke online omgeving voor werknemers, is begonnen. U bent inmiddels op de hoogte. Afgelopen week hebben we uw klanten geïnformeerd en 10 december komen hun werknemers meer te weten.

Brief aan werkgevers

Werkgevers hebben we met een brief verteld over MijnZwitserleven en de voordelen hiervan. Hierin lezen ze ook hoe ze een promotiepakket kunnen bestellen en voorbeeldteksten kunnen downloaden. Met als doel het gebruik van MijnZwitserleven bij hun werknemers te stimuleren.

Werknemers op de hoogte

Dinsdag 10 december ontvangen werknemers een e-mail of brief over MijnZwitserleven. Deze sluit aan bij hun eigen pensioenregeling. Onder de werknemers die inloggen verloten we elke week mooie prijzen. Uiteraard volgen we voor deze mailing de afspraken over het rechtstreeks benaderen van werknemers.

Heeft u vragen?

Voor u is deze campagne een mooi moment om met uw klanten in gesprek te gaan over de arbeidsvoorwaarde pensioen en de communicatie hierover naar hun werknemers. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Zwitserleven. Bekijk ondertussen vast de landingspagina's voor de werkgever en werknemer.