Waarom zou ik mijn beleggerprofiel opnieuw bepalen?

Veranderen uw persoonlijke omstandigheden? Of wilt u meer risico nemen of juist voorzichtiger beleggen dan u nu doet? Of heeft u na een adviesgesprek met uw adviseur nieuwe inzichten gekregen over uw pensioen? Het is verstandig om eens per jaar te kijken of uw beleggerprofiel nog bij u past. 

ProfielBeleggen

ProfielBeleggen bestaat uit vijf lifecycles: voorzichtig, defensief, neutraal, ambitieus en offensief. Het hangt van uw beleggerprofiel af in welke lifecycle u belegt. Is uw beleggerprofiel bijvoorbeeld ‘ambitieus’? Dan beleggen we voor u in de lifecycle ‘ambitieus’. Een lifecycle is een bepaalde mix van beleggingen, waarin het risico wordt afgebouwd naarmate de pensioenrichtdatum nadert. Daarom is het belangrijk dat u een beleggerprofiel aan ons doorgeeft. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de lifecycle waarin uw belegt past bij het risico dat u wilt nemen met uw beleggingen.

VrijBeleggen

U kiest zelf in welke beleggingsfondsen u belegt. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat de mix van beleggingen aansluit bij uw beleggerprofiel.

Was deze informatie nuttig? Bedankt voor uw feedback

Heeft u nog vragen?

Bekijk alle vragen en antwoorden of neem contact met ons op.