Waarom staat de naam van mijn kind niet op het UPO?

De naam van uw kind vermelden wij niet op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op uw UPO ziet u wel of er wezenpensioen verzekerd is. Ziet u op uw UPO geen wezenpensioen staan? Dan is er geen wezenpensioen verzekerd.

In een pensioenregeling met onbepaald wezenpensioen wordt voor iedereen wezenpensioen meeverzekerd. Ook als u geen kinderen heeft. Het wezenpensioen is het bedrag dat ieder kind bruto per jaar ontvangt bij uw overlijden.

Pensioenregeling op basis van beleggingen

Heeft u een pensioenregeling op basis van beleggingen? Dan wordt voor iedereen wezenpensioen meeverzekerd. Is dat niet het geval, dan is het wezenpensioen alleen meeverzekerd als u uw jongste kind aanmeldt. Dat kan via MijnZwitserleven. U logt in op MijnZwitserleven met uw DigiD of met uw e-mailadres en wachtwoord. Kies bij uw pensioen voor Bekijk detailsBekijk polis en dan Wijzigingen doorgeven.

Voorwaarden om uw jongste kind aan te melden

  • U neemt deel aan een pensioenregeling op basis van beleggingen.
  • U bent nog in dienst bij de werkgever die u heeft aangemeld in de pensioenregeling.
  • In de regeling kan wezenpensioen verzekerd worden.
  • U meldt alleen uw jongste kind aan. Al uw kind(eren) zijn dan meeverzekerd.

Goed om te weten

  • U vindt uw Pensioen 1-2-3 in uw persoonlijke online omgeving MijnZwitserleven bij Documenten. Hierin leest u meer informatie over het wezenpensioen in uw pensioenregeling.
  • In de meeste pensioenregelingen is het wezenpensioen verzekerd zolang u in dienst bent. Treedt u uit dienst of wijzigt uw pensioenregeling? Dan is er minder of geen wezenpensioen verzekerd. Ook hierover vind u informatie in uw Pensioen 1-2-3.
Was deze informatie nuttig? Bedankt voor uw feedback

Heeft u nog vragen?

Bekijk alle vragen en antwoorden of neem contact met ons op.