Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds.

Zwitserleven Impact Wereld Aandelen­fonds.

Wilt u duurzaam beleggen in een breed gespreide portefeuille van wereldwijde beursgenoteerde aandelen? Dat kan met het Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds.

Waarin belegt dit fonds?

Waarin belegt dit fonds?

Het fonds belegt actief in wereldwijd genoteerde aandelen en aan aandelen gerelateerde instrumenten die zijn uitgegeven door bedrijven die, naast het genereren van bovengemiddelde financiële rendementen, ook substantiële niet-financiële waarde genereren.

Beleggingsdoel

Beleggingsdoel

Het doel van het fonds is duurzaam beleggen en daarbij een rendement te behalen, dat na aftrek van kosten over een doorlopende beoordelingsperiode van drie jaar ten minste gelijk is aan dat van de relevante benchmark.

Hoe belegt dit fonds?

Hoe belegt dit fonds?

Het fonds belegt actief in wereldwijd goed verhandelbare aandelen van beursgenoteerde ondernemingen.

Hoe verantwoord belegt het fonds?

Zwitserleven en haar fondsbeheerders hebben gekozen voor een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Wij beleggen alleen in bedrijven die slagen voor een duurzaamheidstoets op basis van zogenaamde environmental, social en governance (ESG) criteria.

Onderstaande data gelden voor maart 2022.

ESG-score
ESG-score
29,6%
Fonds
70
Benchmark
54
CO₂-uitstoot
CO₂-uitstoot in tonnen
23%
Fonds
47.000
Benchmark
61.000
Waterverbruik
Waterverbruik in liters (x1000)
87,5%
Fonds
2.000
Benchmark
16.000

Welke fondskosten worden in rekening gebracht?

De fondskosten worden maandelijks in rekening gebracht en bestaan uit:

  • Lopende Kosten Factor, die verrekend wordt in de koers van een fonds. De verwachte Lopende Kosten Factor van het Zwitserleven Impact Wereld Aandelenfonds Europa is 0,10% per jaar.
  • Beheerkosten die verrekend worden met de beleggingswaarde. Informatie over beheerkosten vindt u in uw pensioenreglement.
  • Om beleggers in en uit te laten stappen maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Dat gaat via een ‘opslag’ of ‘afslag’ van de koers. De opslag is 0,125% en de afslag 0,10%.
Essentiële Belggersinformatie risicoscore 5

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.