Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Gezamenlijke focus op duurzaamheid geeft energie.
ImageDuurzaam, Inspiratie

Gezamenlijke focus op duurzaamheid geeft energie.

ImageLeestijd 2 minuten

Gezamenlijke focus op duurzaamheid geeft energie

Energieleverancier Greenchoice heeft één ambitie: 100% duurzame energie in Nederland. Niet verwonderlijk dus dat zij kozen voor een duurzame pensioenverzekeraar. Roelof Bults, HR Business Partner van Greenchoice, vertelt er meer over.

Hoe lokaler, hoe beter

"We leveren onze ruim 550.000 klanten niet alleen groene energie, we helpen hen ook zelf groene stroom op te wekken. Ruim 100.000 klanten hebben zonnepanelen, nemen deel in een energiecoöperatie of participeren in een windmolen. We hebben vele grootschalige duurzame Nederlandse producenten aan ons gebonden en ondersteunen al meer dan 100 lokale energieprojecten. Voor ons is het: hoe lokaler, hoe beter. Door in te zetten op lokale energieopwekking, betrekken we onze klanten bij duurzame energie en vergroten we het draagvlak voor de energietransitie. Nu al komt 95% van de groene stroom die we leveren uit Nederland, in 2020 moet dat 100% zijn."

Duurzaamheid is doorslaggevend

"Bij alle keuzes die we maken, speelt duurzaamheid een rol. Zo compenseren we onze CO2-uitstoot en brachten we ons pand van energielabel F naar A. We stimuleren dat medewerkers met het openbaar vervoer gaan. Ook bij de keuze voor een pensioenverzekeraar was duurzaamheid doorslaggevend."

"Duurzaamheid is bij ons geen marketingstrategie."

- Roelof Bults

Een grondig proces

"We hebben meerdere pensioenverzekeraars overwogen. We wilden niet alleen de beste pensioenregeling maar ook de meest duurzame. De ondernemingsraad en de pensioenadviseur hebben hier onderzoek naar gedaan. Daaruit kwam Zwitserleven als beste naar voren."

Gezamenlijke focus

"Net als wij wil Zwitserleven een positieve impact hebben op de wereld. Zij houden zich niet afzijdig maar gaan juist het gesprek aan. En het blijft niet bij woorden. Net als bij ons is verantwoord ondernemen geïntegreerd in hun hele beleid."

Tevreden medewerkers

"Gedurende het hele proces hielden we onze medewerkers op de hoogte. De ondernemingsraad gaf regelmatig een update en maakte een filmpje waarin wordt uitgelegd wat pensioen is en waarom het zo belangrijk is. Nadat we voor Zwitserleven kozen, hebben we elke medewerker uitgenodigd voor een presentatie. Hierin vertelden we waarom we voor Zwitserleven kozen. Onze medewerkers zijn heel tevreden met deze keuze."


Dit artikel is gepubliceerd op 09 juli 2019

Ook interessant:

Zwitserleven aan kop in duurzaam beleggen.

Zwitserleven aan kop in duurzaam beleggen.

Zwitserleven, als onderdeel van Athora Netherlands, heeft het meest duurzame beleggingsbeleid van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Leestijd 3 minuten

Engagementprogramma tegen ontbossing wint prijs.

Engagementprogramma tegen ontbossing wint prijs.

Zwitserleven heeft zich vorig jaar aangesloten bij een initiatief met 8 andere beleggers om ontbossing binnen hun beleggingen een halt toe te roepen. Het engagementprogramma ontving op 28 juni 2021 de ‘ESG Engagement Initiative of the Year’-award.

Leestijd 2 minuten

Waterbesparing bij Zwitserleven

Waterbesparing bij Zwitserleven

Al een jaar of drie gaan we bij Zwitserleven duurzaam om met water in onze panden. Zo maken we gebruik van een simpele oplossing die leidt tot minder watergebruik en het snel opsporen van lekkages. En we kijken continu naar nieuwe mogelijkheden om nog meer water te besparen.

Leestijd 2 minuten

Hoe gaat het met de bijen en bomen van Zwitserleven?

Hoe gaat het met de bijen en bomen van Zwitserleven?

Zwitserleven zet zich al jaren in voor het behoud van biodiversiteit. We zijn trots op onze samenwerking met Trees for All en we hebben bijenkolonies in de tuin van ons kantoorpand in Amstelveen.

Leestijd 3 minuten