Praia da Marinha, Portugal. Strand van bovenaf gezien. Rotsen en roodkleurig zand.

Werkgeverscommunicatie en events.

Dit doen wij voor u en uw klanten

Om werkgevers op de hoogte te houden van hun pensioenregeling en de mogelijkheden voor hun werknemers, maken we gebruik van verschillende middelen, waaronder events. Uiteraard houden we daarbij rekening met de met u gemaakte afspraken over rechtstreeks communiceren.

Maandelijkse nieuwsbrief Nieuwz

Maandelijks ontvangen werkgevers een nieuwsbrief. Hierin lezen ze alles over de laatste ontwikkelingen over pensioen en Zwitserleven. Ook vinden ze informatie over actuele onderwerpen die hun pensioenregeling raken en belangrijk zijn voor hun deelnemers.  We verwijzen de werkgever voor vragen en/of advies door naar hun adviseur.

Via de NieuwZ voor adviseurs informeren wij u over de onderwerpen die we in de volgende nieuwsbrief voor werkgevers opnemen.

MijnZwitserleven voor werkgevers

De werkgever handelt al zijn pensioenzaken af in MijnZwitserleven, de persoonlijke online omgeving. Hier vinden ze ook alle belangrijke informatie over hun regeling en kunnen ze wijzigingen doorvoeren. 

Mutaties doen namens de werkgever

Ook u kunt toegang krijgen tot MijnZwitserleven voor de werkgever. Hiervoor moet de werkgever toestemming geven. Daarna kunt u de gehele regeling inzien en mutaties namens uw klant doen.

Alles over het pensioenakkoord

Het is belangrijk dat u, werkgevers én deelnemers op tijd weten wat de overgang naar de nieuwe pensioenregeling voor hen kan betekenen.

Samenwerking

De overgang naar een nieuwe pensioenregeling doen we samen met u. We helpen u om de gevolgen duidelijk te maken voor werkgevers én deelnemers. We informeren u over onze aanpak, wat u van ons kunt verwachten en wat u nu al kunt doen. Ook laten we de verschillen tussen de oude en nieuwe regeling zien. Er komt voor adviseurs ook een tooling waarmee u zelf berekeningen kunt maken.

Pensioenakkoord informatie

Activatie van deelnemers

Activatie van deelnemers

Met het ‘Aan de slag’-programma helpen we werkgevers in het activeren van deelnemers om aan de slag te gaan met hun pensioen. Al meer dan 100 werkgevers hebben hieraan deelgenomen. Ruim 10.000 deelnemers hebben een e-mail en persoonlijke welkomstvideo ontvangen. Van deze ontvangers opent 60% de e-mail, en daarvan logt ruim 70% in op MijnZwitserleven.

Vindt u dit ook interessant voor uw werkgevers?

Verlengingen

Verlengingen

Voor werkgevers van wie de uitvoeringsovereenkomst bij Zwitserleven eindigt op 31 december 2022, eindigen ook de verzekerde dekkingen. Het is dus belangrijk dat de werkgever vóór 1 januari 2023 besluit of hij de uitvoeringsovereenkomst wel of niet wil verlengen. We helpen u hier graag bij.

Meer informatie over verlengingen en het pensioenakkoord volgt in mei. Via de NieuwZ voor adviseurs ontvangt u hier meer informatie over.

Events voor deelnemers, werkgevers en voor u

PensioenEvent op 24 mei

Voor adviseurs en werkgevers

Op 24 mei bent u en zijn uw klanten van harte welkom op ons pr- en netwerkevent. Jan de Pooter, CEO van Athora Netherlands, vertelt u meer over de ambities en strategie van Athora Netherlands en Zwitserleven. Keynote-sprekers Mathijs Bouman en Dennis van der Putten brengen u op de hoogte van de laatste ins en outs op het gebied van het pensioenakkoord en duurzaamheid.

PensioenAvond webinar

Voor deelnemers

In april en november kunnen deelnemers in de leeftijd 40-55 en 62+ het PensioenAvond webinar volgen. Ze krijgen informatie over veranderingen die van invloed kunnen zijn op het pensioen en inzicht in de keuzes die ze zelf kunnen maken. Deelnemers ervaren dit webinar als een leuk en leerzaam event over pensioen. Deelnemers krijgen hier tijdig bericht over. Daarnaast promoten we dit ook in de NieuwZ voor adviseurs en werkgevers.

Zwitserleven in de praktijk

Voor werkgevers

Eind maart organiseerden we een kennismakingsmiddag voor werkgevers. HR-medewerkers en medewerkers van de financiële administratie kregen inzicht in de mogelijkheden van MijnZwitserleven voor werkgevers. Daarnaast bespraken we actuele zaken rondom pensioen en behandelden we een aantal lichte pensioenonderwerpen.  

 

 

Wij respecteren de afspraken die we met u hebben gemaakt. 

Bij zowel de communicatie als events respecteren wij de afspraken die we met u hebben gemaakt over het verzenden van uitnodigingen. Wij informeren u vooraf persoonlijk of via de NieuwZ over deze activiteiten.