Trouwen.

Wat betekent trouwen voor uw pensioen?

Over de romantische kant van het huwelijk hoeven we u niets te vertellen. Elk huwelijk kent echter ook z’n zakelijke kant. Op dat gebied hebben we een aantal nuttige tips voor u. Bijvoorbeeld over de huwelijkse voorwaarden en over de gevolgen voor uw pensioen.

Trouwen & pensioen

Trouwen & pensioen

Wat moet u regelen voor uw inkomen voor later?

Helaas kunnen wij deze video niet weergeven omdat we geen toestemming hebben. Voor deze video moet u akkoord gaan met "Alle cookies".

Natuurlijk hebben we ons ook verdiept in de zakelijke kant van ons huwelijk. We trouwen op huwelijkse voor­waarden, dat hebben we al laten vastleggen bij een notaris.

Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

Op het moment dat u met pensioen gaat, bent u waarschijnlijk net zo vitaal als een 50-er. Maar hoe vitaal is uw pensioen dan? Om een goed inzicht in uw situatie te krijgen, heeft Zwitserleven een aantal handige hulpmiddelen.

Meer inzicht in mijn pensioen.

Meer inzicht in mijn pensioen.

In MijnZwitserleven kunt u checken of u straks voldoende inkomen heeft om leuke dingen te blijven doen. Alleen of samen met uw partner.

Hoe voorkom ik een pensioentekort?

Hoe voorkom ik een pensioentekort?

Als u te weinig pensioen heeft opgebouwd, dan heeft u een pensioengat. Bijvoorbeeld als u parttime bent gaan werken of gaat scheiden. Een aanvulling op uw inkomen voor later kan dan een uitkomst zijn.

Dit kan Zwitserleven nog meer voor u doen.

Alles goed geregeld. Ook als u er later niet meer bent.

Alles goed geregeld. Ook als u er later niet meer bent.

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat uw partner of gezin niet in financiële problemen komt bij uw overlijden. Zo kan uw gezin bijvoorbeeld de hypotheek of huur blijven betalen.

PensioenMomentje.

Jullie gaan samen verder, wat betekent dat voor uw pensioen? Zwitserleven helpt u graag een duidelijk inzicht te krijgen in hoe uw inkomen voor later er uit ziet. Vraag een PensioenMomentje aan.