Samenwonen.

Samenwonen.

Wanneer u gaat samenwonen staan het vinden van een plek en de inrichting daarvan op de eerste plaats. Logisch. Maar vergeet niet om het ook financieel goed voor elkaar te regelen. Met een samenlevingscontract bijvoorbeeld, waarin u de gemaakte afspraken vastlegt. Maar denk ook aan uw testament en uw (partner)pensioen. Wat doet u samen, wat doet u individueel. Er zijn veel mogelijkheden om het precies zo te regelen als u wilt. Uiteraard helpt Zwitserleven u graag op weg.

Cohabiting and partner's pension.

You are going to cohabit. You associate this with moving house, DIY, but your pension is not the first thing that comes to mind. In this article, you can read what you must be aware of and what you can do.

Samenwonen en partnerpensioen.

U gaat samenwonen. Naast het klussen en verhuizen is het ook verstandig om even stil te staan bij uw pensioen en dat van uw partner. In dit artikel leest u waar u op moet letten en wat u kunt doen.

Wat zet u in het samenlevingscontract?

Samenwonen is een grote stap. Naar de notaris gaan voor een samenlevingscontract hoort daarbij. Maar wat zet u erin?

Uw geld en het geld van uw partner.

Welke zaken en rekeningen zijn van jullie samen, wat is van iedere partner afzonderlijk?

Uw testament en uw pensioen.

Heeft u het samenlevingscontract getekend, dan is een groot aantal zaken direct geregeld. Maar kijk ook naar uw testament en uw pensioen.