Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Bouwt u via uw werkgever pensioen op bij Zwitserleven? Dan krijgt u elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van ons. Daarop staat het pensioen voor uzelf en wat er geregeld is bij uw overlijden en arbeidsongeschiktheid. Alle verzekeraars en pensioenfondsen gebruiken dezelfde indeling voor het UPO. Zo kunt u pensioenbedragen van dezelfde soort pensioenregelingen gemakkelijk bij elkaar optellen.

In MijnZwitserleven vindt u uw UPO bij uw documenten. Ook vindt u er een compleet overzicht van uw pensioenen.

Informatie over uw UPO 2019

In uw UPO 2019 leest u welke wijzigingen er zijn ten opzichte van uw vorige UPO. U leest bijvoorbeeld wat uw pensioenrichtleeftijd is. Dat is de pensioenleeftijd die in uw pensioenregeling is afgesproken. Ook ziet u het pensioen dat u naar verwachting kunt opbouwen als u bij deze werkgever blijft werken tot uw pensioenrichtleeftijd.

In uw UPO ziet u nu duidelijk of het partnerpensioen vervalt als u uit dienst gaat bij uw werkgever. En u vindt meer informatie over de gevolgen van een scheiding en waar u aanvullende informatie kunt krijgen als het UWV u arbeidsongeschikt verklaart.

Pensioenoverzicht toont ook mee- en tegenvallers

Iedereen die pensioen opbouwt, heeft sinds september 2019 een beter inzicht in de hoogte van het pensioeninkomen die hij of zij later kan verwachten. In MijnZwitserleven worden drie verschillende bedragen getoond; deze zijn berekend volgens een verwacht scenario, een goed weer en een slecht weer scenario. Op het UPO dat u volgend jaar ontvangt, worden de scenario's ook getoond. Bekijk de video voor meer uitleg.

close

Vragen die u misschien nog heeft over uw UPO

Waar download ik mijn UPO?

U downloadt uw laatste Uniform Pensioenoverzicht (UPO) in MijnZwitserleven. U vindt uw UPO bij Documenten. Selecteer bij Type document Uniform Pensioenoverzicht.

U logt in als Particulier op MijnZwitserleven met uw DigiD of met uw e-mailadres en wachtwoord.

Goed om te weten

In uw UPO ziet u soms gegevens van meerdere pensioenen samen. In de voorbrief van uw UPO leest u uit welke contract- en polisnummers uw UPO bestaat.