Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Bouwt u via uw werkgever pensioen op bij Zwitserleven? Dan zetten wij elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) voor u klaar op MijnZwitserleven. Daarop staat het pensioen voor uzelf en wat er geregeld is bij uw overlijden en arbeidsongeschiktheid. Alle verzekeraars en pensioenfondsen gebruiken dezelfde indeling voor het UPO. Zo kunt u pensioenbedragen van dezelfde soort pensioenregelingen gemakkelijk bij elkaar optellen.

In MijnZwitserleven vindt u uw UPO bij ‘Documenten’. Ook vindt u er een compleet overzicht van uw pensioenen.

Informatie over uw UPO 2020

In uw UPO 2020 leest u welke wijzigingen er zijn ten opzichte van uw vorige UPO. U leest bijvoorbeeld wat uw pensioenrichtleeftijd is. Dat is de pensioenleeftijd die in uw pensioenregeling is afgesproken. Ook ziet u het pensioen dat u al heeft opgebouwd. En het pensioen dat u naar verwachting kunt opbouwen als u bij deze werkgever blijft werken tot uw pensioenrichtleeftijd.

In uw UPO ziet u duidelijk of het partnerpensioen vervalt als u uit dienst gaat bij uw werkgever. En u vindt informatie over de gevolgen van een eventuele scheiding en waar u aanvullende informatie kunt krijgen als het UWV u arbeidsongeschikt verklaart.

Pensioenoverzicht toont ook mee- en tegenvallers

Iedereen die pensioen opbouwt, heeft sinds september 2019 een beter inzicht in de hoogte van het pensioeninkomen dat hij of zij later kan verwachten. In MijnZwitserleven worden drie verschillende bedragen getoond; deze zijn berekend volgens een verwacht scenario, een goed weer en een slecht weer scenario. Op het UPO 2020 worden de scenario's ook getoond. Bekijk de video voor meer uitleg.

close

Vragen die u misschien nog heeft over uw UPO