Premievrije voortzetting bij arbeids­ongeschiktheid.

Als u kiest voor automatisch elke maand PensioenAanvullen, kan u er mogelijk met deze dekking voor zorgen dat PensioenAanvullen doorloopt als u door ziekte of ongeval arbeidsongeschikt raakt. Zwitserleven betaalt dan voor u de extra inleg. Uw werkgever bepaalt of deze premievrijstelling een keuze is.

U bent verzekerd tot maximaal het bedrag of percentage dat u aan PensioenAanvullen betaalt voordat u arbeidsongeschikt wordt.

Als u arbeidsongeschikt raakt

Wordt u na de wachttijd van de WIA (voor een deel) arbeidsongeschikt verklaard? Dan kan uw aanvullende pensioenopbouw met PensioenAanvullen (voor een deel) doorlopen. Zwitserleven betaalt dan (een deel van) de inleg voor u.

Heeft u gekozen voor een vast bedrag als inleg? Dan gaat dit niet meer omhoog als u ouder wordt of als uw loon wijzigt. Heeft u gekozen voor een percentage? Dan gaat uw inleg voor PensioenAanvullen omhoog als u ouder wordt of als uw loon wijzigt (als u voldoende fiscale ruimte heeft).

De premie voor deze verzekering betaalt u zelf via uw werkgever. De werkgever trekt deze premie af van uw loon.

Voordeel

  • U bouwt ook extra pensioen op als u niet meer kan werken.

Nadeel

  • U betaalt extra premie voor deze aanvullende dekking.

Past mogelijk bij u als:

  • U de maandelijkse aanvulling op uw pensioen niet kan missen.

Past waarschijnlijk niet of minder bij u als:

  • U genoeg financiële zekerheid heeft.

Advies nodig bij uw keuzes?

Wij helpen u graag bij uw pensioenkeuzes. Die keuzes kunnen grote financiële gevolgen hebben. Onze begeleiding gaat alleen over uw pensioenregeling bij Zwitserleven. Maar of een keuze goed voor u is, hangt natuurlijk af van uw hele persoonlijke situatie. Nu en in de toekomst.
Heeft u er al eens aan gedacht een adviseur te vragen? Die kan u overzicht geven over al uw geldzaken. En u zo helpen de best passende keuzes te maken.