Nieuwe baan.

Gefeliciteerd met uw nieuwe baan!

Heeft u een nieuwe baan? Gefeliciteerd! Vergeet niet uw pensioen via uw vorige werkgever. De waarde die u daar heeft opgebouwd, kunt u meenemen naar de pensioenregeling bij uw nieuwe werkgever. Zo houdt u al uw pensioengeld in één pot.

Kan ik mijn oude pensioen meenemen?

close

Waardeoverdracht is lang niet altijd de beste optie, bekijk of het voor u het voordeligst is.

Zo regelt u de waardeoverdracht

Verandert u van baan? Dan kan u uw pensioen meenemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. Welke stappen moet u doorlopen voor de waardeoverdracht van uw pensioen?

De pensioen­regeling bij uw nieuwe baan

Er komt veel op u af bij een nieuwe baan. Heeft uw nieuwe werkgever een pensioenregeling? Er bestaan verschillen tussen pensioenregelingen. Bijvoorbeeld: wat krijgt u wel en niet in de pensioenregeling? En wordt er een eigen bijdrage in de kosten gevraagd? Het is goed om pensioenregelingen te vergelijken. En om te kijken wat dit voor u persoonlijk kan betekenen. Door de Pensioenvergelijker in te vullen krijgt u meer inzicht. Onze lijst met aandachtspunten helpt u op weg in het gesprek met uw nieuwe werkgever.

Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

Op het moment dat u met pensioen gaat, bent u waarschijnlijk net zo vitaal als een 50-er. Maar hoe vitaal is uw pensioen dan? Om een goed inzicht in uw situatie te krijgen, heeft Zwitserleven een aantal handige hulpmiddelen.

Meer inzicht in mijn pensioen

In MijnZwitserleven kunt u checken of u straks voldoende inkomen heeft om leuke dingen te blijven doen.

PensioenMomentje

Wat betekent een nieuwe regeling voor uw pensioen?

Schrijf u nu in voor een pensioengesprek met een van onze collega’s. In ongeveer 30 minuten krijgt u antwoord op persoonlijke pensioenvragen.

Hoe werkt het meenemen van mijn oude pensioen?

1.Aanvraag

Vraag bij uw nieuwe werkgever het formulier Waardeoverdracht aan. Vul dat in en lever het in bij uw nieuwe werkgever. Die geeft de gegevens door aan de nieuwe pensioenuitvoerder.

2. Offerte

Na ontvangst van de gegevens van uw oude pensioenverzekeraar maakt Zwitserleven een offerte. Hierin staat de waarde van uw oude pensioen.

3. Akkoord

Op basis van deze offerte beslist u of de waardeoverdracht doorgaat.

4. Aanpassing

Na ontvangst van de waarde wordt de pensioenpolis aangepast. Van deze aanpassing ontvangt u een nieuw overzicht.

Dit kan Zwitserleven nog meer voor u doen

Zwitserleven wil haar klanten het Zwitserleven Gevoel geven. Dat wil zeggen dat we iedereen de kans willen geven om zijn of haar eigen financiële toekomst vorm te geven. Nu en later, op eenvoudige en toegankelijke wijze.

Wordt het tijd om na te denken over een overlijdensrisico­verzekering?

Een nieuwe baan? Een uitstekend moment om uw financiële zaken te regelen. Bijvoorbeeld met een overlijdensrisicoverzekering. Zo zorgt u dat uw partner of gezin niet in financiële problemen komen bij uw overlijden.

Straks. Online magazine voor vooruitdenkers

Ons gratis online magazine staat boordevol scherpe interviews, columns van bekende Nederlanders en mooie lezersaanbiedingen.