Nieuwe baan.

Gefeliciteerd met uw nieuwe baan!

Heeft u een nieuwe baan? Gefeliciteerd! Vergeet niet uw pensioen via uw vorige werkgever. De waarde die u daar heeft opgebouwd, kunt u meenemen naar de pensioenregeling bij uw nieuwe werkgever. Zo houdt u al uw pensioengeld in één pot.

Kan ik mijn oude pensioen meenemen?

Kan ik mijn oude pensioen meenemen?

Helaas kunnen wij deze video niet weergeven omdat we geen toestemming hebben. Voor deze video moet u akkoord gaan met "Alle cookies".

Zo regelt u de waardeoverdracht

Zo regelt u de waardeoverdracht

Verandert u van baan? Dan kan u uw pensioen meenemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. Is waardeoverdracht gunstig voor u, waar moet u op letten? En hoe vraagt u het aan?

Waardeoverdracht is lang niet altijd de beste optie, bekijk of het voor u het voordeligst is.

De pensioen­regeling bij uw nieuwe baan

Er komt veel op u af bij een nieuwe baan. Heeft uw nieuwe werkgever een pensioenregeling? Er bestaan verschillen tussen pensioenregelingen. Bijvoorbeeld: wat krijgt u wel en niet in de pensioenregeling? En wordt er een eigen bijdrage in de kosten gevraagd? Het is goed om pensioenregelingen te vergelijken. En om te kijken wat dit voor u persoonlijk kan betekenen. Door de Pensioenvergelijker in te vullen krijgt u meer inzicht. Onze lijst met aandachtspunten helpt u op weg in het gesprek met uw nieuwe werkgever.

Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

Op het moment dat u met pensioen gaat, bent u waarschijnlijk net zo vitaal als een 50-er. Maar hoe vitaal is uw pensioen dan? Om een goed inzicht in uw situatie te krijgen, heeft Zwitserleven een aantal handige hulpmiddelen.

Meer inzicht in uw pensioen

In MijnZwitserleven kunt u checken of u straks voldoende inkomen heeft om leuke dingen te blijven doen.

PensioenMomentje

Wat betekent een nieuwe regeling voor uw pensioen?

Schrijf u nu in voor een pensioengesprek met een van onze collega’s. In ongeveer 30 minuten krijgt u antwoord op persoonlijke pensioenvragen.