Nieuwe baan.

Nieuwe baan.

Gefeliciteerd met uw nieuwe baan!

Heeft u een nieuwe baan? Gefeliciteerd! Vergeet niet uw pensioen via uw vorige werkgever. De waarde die u daar heeft opgebouwd, kunt u meenemen naar de pensioenregeling bij uw nieuwe werkgever. Zo houdt u al uw pensioengeld in één pot.

Kan ik mijn oude pensioen meenemen?

close
Zo regelt u de waardeoverdracht

Zo regelt u de waardeoverdracht

Verandert u van baan? Dan kan u uw pensioen meenemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. Is waardeoverdracht gunstig voor u, waar moet u op letten? En hoe vraagt u het aan? 

Waardeoverdracht is lang niet altijd de beste optie, bekijk of het voor u het voordeligst is.

De pensioen­regeling bij uw nieuwe baan

Er komt veel op u af bij een nieuwe baan. Heeft uw nieuwe werkgever een pensioenregeling? Er bestaan verschillen tussen pensioenregelingen. Bijvoorbeeld: wat krijgt u wel en niet in de pensioenregeling? En wordt er een eigen bijdrage in de kosten gevraagd? Het is goed om pensioenregelingen te vergelijken. En om te kijken wat dit voor u persoonlijk kan betekenen. Door de Pensioenvergelijker in te vullen krijgt u meer inzicht. Onze lijst met aandachtspunten helpt u op weg in het gesprek met uw nieuwe werkgever.

Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

Op het moment dat u met pensioen gaat, bent u waarschijnlijk net zo vitaal als een 50-er. Maar hoe vitaal is uw pensioen dan? Om een goed inzicht in uw situatie te krijgen, heeft Zwitserleven een aantal handige hulpmiddelen.

Meer inzicht in uw pensioen

In MijnZwitserleven kunt u checken of u straks voldoende inkomen heeft om leuke dingen te blijven doen.

PensioenMomentje

Wat betekent een nieuwe regeling voor uw pensioen?

Schrijf u nu in voor een pensioengesprek met een van onze collega’s. In ongeveer 30 minuten krijgt u antwoord op persoonlijke pensioenvragen.