Vast pensioen.

 • Aantrekkelijk pensioentarief
 • Zekerheid over de hoogte van uw pensioen
 • Hoog/laag verdeling mogelijk

Elke maand een vast pensioeninkomen

Met uw opgebouwde pensioenkapitaal koopt u uw pensioen­. Bij Zwitserleven kunt u rekenen op een aantrekkelijk pensioeninkomen. Bovendien beleggen wij uw kapitaal uiterst duurzaam. Met Zwitserleven Vast Pensioen ontvangt u elke maand hetzelfde bedrag aan pensioeninkomen, zolang u leeft. 

 1. Ingelegd kapitaal:
  € 100.000

 2. Zwitserleven

  € 524per maand

  Bereken uw pensioen
 3. Allianz

  € 521per maand

 4. ASR

  € 520per maand

 5. AEGON

  € 516per maand

Bovenstaande vaste (bruto) pensioeninkomens zijn berekend op 18-04-2024, voor een man van 67 jaar (01-01-1957), met een pensioenkapitaal van €100.000, een gelijkblijvend pensioen en geen partnerpensioen.

Kenmerken van Zwitserleven Vast Pensioen

Vast pensioeninkomen per maand

Een Zwitserleven Vast Pensioen zorgt ervoor dat uw opgebouwde pensioenkapitaal wordt omgezet in een levenslang pensioeninkomen.

Partnerpensioen

Uw partner ontvangt het 'standaard partnerpensioen' van 70% als u overlijdt. Heeft u geen partner of heeft uw partner bijvoorbeeld zelf een goed inkomen, dan kunt u extra pensioen kopen voor uzelf. 

Tijdelijk een hoger pensioen

Heeft u bijvoorbeeld nog hypotheeklasten of studerende kinderen? U kunt ervoor kiezen om in de eerste jaren een hoger pensioeninkomen te ontvangen.

Een vast pensioen past mogelijk bij u als

 • U zekerheid wil over de hoogte van uw pensioeninkomen.
 • U beseft dat u met de jaren steeds minder kunt kopen van uw pensioeninkomen.
 • U niet wil beleggen voor uw pensioen.

Past dit waarschijnlijk minder bij u?

U kunt ook kiezen voor een variabel pensioeninkomen, of een combinatie ervan. U kiest dan voor het Zwitserleven Variabel Pensioen.

Welke keuzes kunt u maken?

U kunt uw pensioeninkomen aanpassen aan uw wensen en situatie. Wilt u bijvoorbeeld uw pensioen uitstellen tot aan uw AOW-leeftijd? Of de eerste jaren een hoger pensioen? Hieronder vindt u een korte toelichting op de verschillende keuzes.

Wanneer met pensioen?

Misschien werkt u nog langer door en heeft u het inkomen nog niet nodig. Of wilt u uw pensioeninkomen op hetzelfde moment laten ingaan als uw AOW. Als u wilt stoppen met werken voordat uw pensioen ingaat, dan kunt u uw pensioen vervroegen. Wilt u later met pensioen gaan dan kunt u uw pensioen uitstellen. Zorg ervoor dat u uw keuze doorgeeft voordat uw pensioenkapitaal vrijkomt.

Wanneer wilt u met pensioen?
 • AOW
 • Pensioen

Pensioen vervroegen: beleggingsrisico wordt hoger

Als u er voor kiest uw pensioen eerder in te laten gaan, dan daalt uw verwachte maandelijkse pensioeninkomen. En het beleggingsrisico wordt hoger.

U belegt in een lifecycle. Hierbij wordt het beleggingsrisico afgebouwd als uw pensioendatum dichterbij komt. Als u ervoor kiest om uw pensioendatum te vervroegen dan verandert de beleggingsmix niet mee. De verdeling over de beleggingsfondsen in HorizonBeleggen en ProfielBeleggen blijft altijd gebaseerd op de verdeling die hoort bij uw oorspronkelijke pensioenrichtdatum. Het beleggingsrisico wordt niet versneld afgebouwd. Daardoor loopt u als u uw pensioen vervroegt een hoger beleggingsrisico ten opzichte van de situatie waarbij u uw pensioen laat ingaan op de pensioenrichtdatum. U kunt de verdeling over de beleggingsfondsen hier opzoeken.

Wel of geen partnerpensioen?

Heeft u een partner? Dan kunt u ervoor kiezen dat uw partner levenslang pensioen ontvangt als u overlijdt. Uw partner kan maximaal 70% van uw pensioen ontvangen. Heeft u geen partner of uw partner heeft zelf een inkomen? Dan kunt u ervoor kiezen geen partnerpensioen te nemen en zelf een hoger pensioeninkomen te ontvangen. Uw partner moet hiermee wel instemmen.

Wel of geen partnerpensioen?
 • AOW
 • Pensioen

Uw pensioen­inkomen

 • AOW
 • Pensioen

Pensioen­inkomen van uw partner

Bedrag ineens: tot 10% van het ouderdomspensioen vrij besteden

De Wet bedrag ineens biedt u de mogelijkheid om op uw pensioendatum maximaal 10% van het ouderdomspensioen in één keer op te nemen. Dat klinkt aantrekkelijk. Het grote voordeel van een bedrag ineens opnemen, is de flexibiliteit die u hiermee krijgt als u met pensioen gaat. Na aftrek van belastingen mag u dit geld besteden zoals u dat wilt. Bijvoorbeeld uw huis verbouwen, een stukje hypotheek aflossen of uw droomreis maken. Lees meer over bedrag ineens opnemen

Tijdelijk een hoger vast pensioeninkomen?

Heeft u bijvoorbeeld nog hypotheeklasten, wilt u verre reizen maken of een periode zonder AOW opvangen? Dan kunt u bij Zwitserleven Vast Pensioen kiezen voor een tijdelijk hoger pensioeninkomen, maximaal 10 jaar. De verhouding tussen het hoge en het lage pensioen moet 100:75 zijn. Oftewel het laagste inkomen is minimaal 75% van het hoogste inkomen.

Lees meer over een tijdelijk hoger pensioen

Wilt u tijdelijk een hoger pensioen?
 • AOW
 • Pensioen

Zo koopt u Zwitserleven Vast Pensioen

Rendement Created with Sketch.
Regel het online

Stel online uw vast pensioen samen.

U ontvangt een aanbod

U ontvangt een aanbod op basis van uw keuzes.

U ontvangt uw pensioeninkomen

U ontvangt uw pensioeninkomen.

Meest duurzame verzekeraar

Meest duurzame verzekeraar