ImageBeleggen

Nieuwe benchmark Zwitserleven Wereld Aandelenfonds

ImageLeestijd 2 minuten
Het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds wijkt in de regionale wegingen te veel af van de regionale wegingen die in de markt gangbaar zijn voor fondsen die wereldwijd beleggen in aandelen. Zwitserleven en ACTIAM willen met het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds meer marktconform beleggen. Uit de periodieke beoordeling van het beleggingsbeleid blijkt dat dit beter past bij de lange termijnontwikkelingen die we verwachten van de verschillende regio’s. Daarom krijgt het fonds op 25 maart 2022 een nieuwe benchmark.

100% MSCI All Countries World Index TR
De huidige samengestelde benchmark bestaat uit: 20% MSCI All Countries World Index TR; 30% MSCI Europe Index Net EUR; 28% MSCI North America Index Net EUR; 10% MSCI Pacific Index Net EUR en 12% MSCI Emerging Markets Index Net EUR.

De nieuwe benchmark is MSCI All Countries World Index TR. De regioverdeling van deze index heeft een sterker accent op aandelen van ondernemingen uit de regio Noord-Amerika (ongeveer 60%). Daardoor verminderen de wegingen in de andere regio’s. De regioverdeling van de nieuwe benchmark beweegt mee met de ontwikkelingen op de markten.

Zo rond 25 maart worden de regiogewichten van het fonds aangepast. Het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds zit in de Lifecycles van HorizonBeleggen en ProfielBeleggen en is beschikbaar in VrijBeleggen.

Lees de toelichting voor meer informatie

Dit artikel is gepubliceerd op 28 februari 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

ACTIAM verder als Cardano

Onze fonds­beheerder ACTIAM heet vanaf 1 juni 2023 Cardano. De naam ACTIAM zal stapsgewijs verdwijnen.

Leestijd 1 minuten

Wijziging beleggingsbeleid Zwitserleven Duration fondsen.

ACTIAM Cardano maakt een aantal wijzigingen in de beleggingsstructuur, het beleggingsbeleid en het duurzaamheidsbeleid van een aantal Duration fondsen.

Leestijd 2 minuten

Duurzaam beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2023.

In dit rapport ligt de focus op biodiversiteit en de diverse organisaties die zich op dit gebied inzetten om de effecten op het klimaat en milieu inzichtelijk en meetbaar te maken.

Leestijd 2 minuten

Nieuw fonds toegevoegd aan de lifecycles.

Het Zwitserleven Credits Hypotheken Mix­fonds wordt toegevoegd aan de verbeterde lifecycles. Het fonds vervangt het Zwitserleven Credits Fonds. Het Zwitserleven Credits Fonds blijft bestaan.

Leestijd 2 minuten