ImageBeleggen

Nieuwe benchmark Zwitserleven Wereld Aandelenfonds

ImageLeestijd 2 minuten
Het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds wijkt in de regionale wegingen te veel af van de regionale wegingen die in de markt gangbaar zijn voor fondsen die wereldwijd beleggen in aandelen. Zwitserleven en ACTIAM willen met het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds meer marktconform beleggen. Uit de periodieke beoordeling van het beleggingsbeleid blijkt dat dit beter past bij de lange termijnontwikkelingen die we verwachten van de verschillende regio’s. Daarom krijgt het fonds op 25 maart 2022 een nieuwe benchmark.

100% MSCI All Countries World Index TR
De huidige samengestelde benchmark bestaat uit: 20% MSCI All Countries World Index TR; 30% MSCI Europe Index Net EUR; 28% MSCI North America Index Net EUR; 10% MSCI Pacific Index Net EUR en 12% MSCI Emerging Markets Index Net EUR.

De nieuwe benchmark is MSCI All Countries World Index TR. De regioverdeling van deze index heeft een sterker accent op aandelen van ondernemingen uit de regio Noord-Amerika (ongeveer 60%). Daardoor verminderen de wegingen in de andere regio’s. De regioverdeling van de nieuwe benchmark beweegt mee met de ontwikkelingen op de markten.

Zo rond 25 maart worden de regiogewichten van het fonds aangepast. Het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds zit in de Lifecycles van HorizonBeleggen en ProfielBeleggen en is beschikbaar in VrijBeleggen.

Lees de toelichting voor meer informatie

Dit artikel is gepubliceerd op 28 februari 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Kwartaalupdates Zwitserleven pensioenbeleggingen nu als video

Vanaf nu lichten we de kwartaal­rendementen van de beleggingen toe in een video. Hiermee willen we het bewustzijn van pensioenbeleggingen vergroten.

Leestijd 2 minuten

Duurzaam beleggen: activiteiten eerste kwartaal 2024.

Elk kwartaal brengt Cardano Asset Management (de fonds­beheerder van de Zwitserleven fondsen) verslag uit over de manier waarop zij haar duurzame beleggingsbeleid uitvoert.

Leestijd 2 minuten

Aanpassing in de verdeling van beleggingen binnen Duration Fondsen vanaf 1 januari 2024

Aanpassing in de verdeling van beleggingen binnen Duration Fondsen vanaf 1 januari 2024

Leestijd 2 minuten

Cardano Asset Management lanceert het Zwitserleven Credits Hypotheken Mix­fonds.

De beleggingscategorie hypotheken zal stapsgewijs worden toegevoegd aan het fonds.

Leestijd 2 minuten