ImageBeleggen

Nieuwe benchmark Zwitserleven Wereld Aandelenfonds

ImageLeestijd 2 minuten
Het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds wijkt in de regionale wegingen te veel af van de regionale wegingen die in de markt gangbaar zijn voor fondsen die wereldwijd beleggen in aandelen. Zwitserleven en ACTIAM willen met het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds meer marktconform beleggen. Uit de periodieke beoordeling van het beleggingsbeleid blijkt dat dit beter past bij de lange termijnontwikkelingen die we verwachten van de verschillende regio’s. Daarom krijgt het fonds op 25 maart 2022 een nieuwe benchmark.

100% MSCI All Countries World Index TR
De huidige samengestelde benchmark bestaat uit: 20% MSCI All Countries World Index TR; 30% MSCI Europe Index Net EUR; 28% MSCI North America Index Net EUR; 10% MSCI Pacific Index Net EUR en 12% MSCI Emerging Markets Index Net EUR.

De nieuwe benchmark is MSCI All Countries World Index TR. De regioverdeling van deze index heeft een sterker accent op aandelen van ondernemingen uit de regio Noord-Amerika (ongeveer 60%). Daardoor verminderen de wegingen in de andere regio’s. De regioverdeling van de nieuwe benchmark beweegt mee met de ontwikkelingen op de markten.

Zo rond 25 maart worden de regiogewichten van het fonds aangepast. Het Zwitserleven Wereld Aandelenfonds zit in de Lifecycles van HorizonBeleggen en ProfielBeleggen en is beschikbaar in VrijBeleggen.

Lees de toelichting voor meer informatie

Dit artikel is gepubliceerd op 28 februari 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

ACTIAM kritisch in het nieuws.

Onlangs was ACTIAM in het nieuws over beleggingen in fossiele bedrijven. Een branchebreed journalistiek onderzoek stelde zich kritisch op over het beleid van ACTIAM en andere marktpartijen. Wij begrijpen dat dit artikel zorgen kan hebben opgeroepen.

Leestijd 4 minuten

Verbeterde lifecycles.

De pensioenpremie beleggen we volgens ons duurzame beleggingsbeleid. We dragen zo bij aan een mooiere wereld en streven naar een zo goed mogelijk pensioen voor deelnemers, tegen een verantwoord risico. In november 2022 passen we de lifecycles in onze beleggingsvormen HorizonBeleggen en ProfielBeleggen aan. U leest hier waarom we dit doen en wat het voor deelnemers betekent.

Leestijd 6 minuten

Nieuwe manier bepalen beleggerprofiel in MijnZwitserleven.

Een beleggerprofiel geeft een deelnemer inzicht in het beleggingsrisico dat hij kan en wil nemen. We vinden het belangrijk om deelnemers goed te begeleiden in hun keuze voor het best passende profiel. Daarom hebben we de manier waarop het beleggerprofiel wordt bepaald verder ontwikkeld.

Leestijd 3 minuten

Wijziging voor­waarden en prospectussen aan vereisten SFDR en Taxonomieverordening

Per 3 januari 2022 zijn de voor­waarden aangepast van de Zwitserleven Beleggings­fondsen en Zwitserleven Institutionele Beleggings­fondsen.

Leestijd 1 minuten