Wijziging Zwitserleven Selectiefonds

Wijziging Zwitserleven Selectiefonds

ImageLeestijd 2 minuten

Met ingang van 10 december 2020 wordt het beleggingsbeleid van het Zwitserleven Selectiefonds aangepast.

Dit fonds belegt door in drie andere fondsen: het Zwitserleven Vastgoedfonds (40%), het RobecoSAM SDG High Yield Bonds IH EUR (30%) en het ACTIAM Sustainable Emerging Market Debt Fund (30%). Door een forse groei van het RobecoSAM SDG High Yield Bonds heeft Robeco het fonds per 1 september 2020 gesloten voor nieuwe instroom. Robeco verwacht dat dit een tijdelijke maatregel is.

Om het belang in High Yield op peil te kunnen houden heeft ACTIAM besloten de voorwaarden van het Zwitserleven Selectiefonds aan te passen. Het Zwitserleven Selectiefonds mag vanaf 10 december 2020 tijdelijk beleggen in Exchange Traded Funds (ETF’s). Hiermee kan het belang in High Yield op peil gehouden worden.

Verder wordt het voor het Zwitserleven Selectiefonds mogelijk om, binnen bandbreedtes, tactische asset allocatie toe te staan. We brengen de beleggingen niet meer standaard maandelijks in lijn met de standaardverdeling. Deze verruiming van het beleggingsbeleid heeft als doel in te kunnen spelen op marktontwikkelingen en economische vooruitzichten.


Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de Toelichting en Addendum.


Dit artikel is gepubliceerd op 16 november 2020