Verantwoord beleggen: activiteiten tweede kwartaal 2019

Verantwoord beleggen: activiteiten tweede kwartaal 2019

30-07-2019

Elk kwartaal brengt onze vermogensbeheerder verslag uit van de manier waarop zij haar verantwoorde beleggingsbeleid uitvoert. Bijvoorbeeld op het gebied van uitsluiting, positieve selectie, engagement en het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen.

Kort geleden is het rapport over het 2e kwartaal van 2019 verschenen. Het rapport staat dit kwartaal in het teken van de aanscherping van het duurzaamheidsbeleid. Ook wordt het EU-wetgevingsvoorstel besproken over de financiering van duurzame groei.

ACTIAM schetst enkele verbeteringen van het voorstel. Maar ziet het voorstel ook als een belangrijke positieve stap richting het realiseren van een duurzame toekomst. Eén van de grootste obstakels voor nieuwe beleggers op de markt voor duurzame beleggingen, het gebrek aan standaarden, wordt eindelijk aangepakt. De wetgeving is tevens een stimulans voor degenen die vooroplopen in duurzaam beleggen. Dat wil zeggen: degenen die al een solide duurzaamheidsbeleid voeren om hun strategieën verder te versterken. De duidelijkheid en het gelijke speelveld zal de markt voor duurzame beleggingen transparanter, betrouwbaarder en sterker maken.

Meer lezen?

Dit bericht bevat slechts enkele highlights uit het kwartaal rapport. Wilt u meer weten over de verantwoorde activiteiten die onze vermogensbeheerder het afgelopen kwartaal ondernam? Leest u dan het volledige kwartaalrapport verantwoord beleggen.