Verantwoord beleggen: activiteiten tweede kwartaal 2018.

Verantwoord beleggen: activiteiten tweede kwartaal 2018.

31-07-2018

Voor ons is het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij ons steentje aan bij met ons verantwoorde beleggingsbeleid. ACTIAM verzorgt de beleggingen voor Zwitserleven. Over de manier waarop zij dat doet, brengt ACTIAM ieder kwartaal een rapport uit. Bijvoorbeeld op het gebied van uitsluiting, positieve selectie, engagement en het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. Kort geleden is het rapport over het 2e kwartaal van 2018 verschenen. Het rapport staat dit kwartaal in het teken van biodiversiteit.

Biodiversiteit

Biodiversiteit staat hoog op de agenda van bedrijven, overheden en wetenschappers. Desondanks besteden vermogensbeheerders en -bezitters nog relatief weinig aandacht aan het integreren van biodiversiteit in hun financiële analyses. ACTIAM heeft biodiversiteit onderdeel gemaakt van haar strategie op duurzaam landbeheer. Hierbij worden ecosystemen en de bestaansmiddelen van de lokale bevolking in stand gehouden, nu en in de toekomst.

Wat nog meer?

In het rapport staan voorbeelden van activiteiten van ACTIAM waarin biodiversiteit een rol speelt. Verder leest u over de voortgang van de engagement gesprekken die ACTIAM voert en welke nieuwe uitsluitingen en toelatingen er zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan groene obligaties en positieve selectie.

Meer lezen?

Dit bericht bevat slechts enkele highlights uit het kwartaal rapport. Wilt u meer weten over de verantwoorde activiteiten die onze vermogensbeheerder het afgelopen kwartaal ondernam? Leest u dan het volledige Kwartaalrapport verantwoord beleggen.