Verantwoord beleggen: activiteiten 4e kwartaal 2016.

Verantwoord beleggen: activiteiten 4e kwartaal 2016.

Voor ons is het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij ons steentje aan bij met ons verantwoorde beleggingsbeleid. ACTIAM verzorgt de beleggingen voor Zwitserleven. Over de manier waarop zij dat doet, brengt ACTIAM ieder kwartaal een rapport uit. Bijvoorbeeld op het gebied van uitsluiting, positieve selectie, engagement en het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. Het rapport over het 4e kwartaal van 2016 is verschenen.

Biodiversiteit

Het vierde kwartaal van 2016 was het kwartaal waarin het onderwerp biodiversiteit een vlucht nam. Mede omdat van 2 tot 17 december in Mexico de biodiversiteitstop van de Verenigde Naties plaatsvond. Net als de internationale klimaattop brengt deze top overheden, bedrijven, ngo’s en andere organisaties bijeen om te bespreken hoe de wereld ervoor staat wat betreft biodiversiteit.

Ook voor ACTIAM is biodiversiteit een belangrijk thema. ACTIAM richt zich binnen haar focusthema land daarom op het onderwerp biodiversiteit. Ook de andere focusthema’s, klimaat en water, hebben een sterke invloed op en zijn afhankelijk van biodiversiteit. Veel van de gesprekken die ACTIAM voert, stemmen die ACTIAM uitbrengt op aandeelhoudersvergaderingen en sommige uitsluitingen of beleggingskeuzes zijn verbonden met dit onderwerp. In dit kwartaalrapport lees je enkele voorbeelden.

En verder....

... het verslag over de C02-voetafdruk van onze beleggingen en de activiteiten als het gaat om stemmen in aandeelhoudersvergaderingen en uitsluitingen & engagements. En nog veel meer.

Meer lezen?

Dit bericht bevat slechts enkele highlights uit het kwartaalverslag. Wilt u meer weten over de verantwoorde activiteiten die onze vermogensbeheerder het afgelopen kwartaal ondernam? Lees dan het volledige verslag van het 4e kwartaal van 2016.