Haal meer uit uw pensioenkapitaal.
ImagePensioen

Haal meer uit uw pensioenkapitaal.

ImageLeestijd 2 minuten

Gebruik uw shoprecht

Gaat u binnenkort met pensioen, dan krijgt u een aantal keuzes. Een daarvan is het bepalen van de verzekeraar waarbij u uw pensioeninkomen wilt kopen. Tenminste, als u in een kapitaal- of premieregeling zit. Het vergelijken van de diverse verzekeraars om een passend pensioen te krijgen, wordt shoprecht genoemd.

Verzekeraars vergelijken

Shoprecht geeft u het recht een pensioeninkomen te kopen bij een andere verzekeraar dan waar u het kapitaal opgebouwd heeft. Weinig mensen weten dat dit kan. Zij blijven bij dezelfde verzekeraar. Dat is jammer, want shoppen kan u veel opleveren. Door de voorwaarden van de diverse verzekeraars te vergelijken, krijgt u zoveel mogelijk waar voor uw geld.

Shoppen bij Zwitserleven

Heeft u een of meer pensioenpotjes waarmee u een pensioeninkomen gaat kopen? Kijk dan ook eens rond bij Zwitserleven, vooral als u al klant bij ons bent. Want zo brengt u heel handig meerdere pensioenen onder één dak. Natuurlijk vraagt u ook aan andere pensioenuitvoerders wat zij bieden. Misschien is het pensioeninkomen daar wel beter. U bepaalt zelf wat u belangrijk vindt en wat voor u de doorslag geeft: de hoogte van het pensioeninkomen, de voorwaarden, het gemak of duurzaamheid.

Heeft u shoprecht?

Bekijk uw uniform pensioenoverzichten (UPO’s). Ziet u het woord premie- of kapitaalregeling staan, dan heeft u shoprecht. Zit u in een middelloon- of eindloonregeling? Dan ontvangt u vanaf pensioendatum een bepaald bedrag, meestal maandelijks. U hoeft geen pensioeninkomen te kopen en heeft dus geen shoprecht.


Dit artikel is gepubliceerd op 15 februari 2022

Misschien vindt u dit ook interessant:

Doorbeleggen na pensioenleeftijd nu ook mogelijk met Zwitserleven Variabel Pensioen.

Zwitserleven introduceert het Zwitserleven Variabel Pensioen. Hiermee kunnen klanten ook na hun pensionering doorbeleggen met een deel van het opgebouwde pensioenkapitaal. De klant kan daarbij zelf exact bepalen hoe groot dat deel mag zijn.

Leestijd 3 minuten

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor u?

Wat houdt het nieuwe pensioenstelsel in? En wat betekent dit voor uw pensioen­regeling bij Zwitserleven? We zetten de punten op hoofdlijnen voor u op een rij.

Leestijd 6 minuten

Haal meer uit uw spaargeld.

Wilt u geld apart houden voor later? Lees hier welke aandachtspunten belangrijk zijn om meer uit uw spaargeld te halen.

Leestijd 5 minuten

Samenwonen en partner­pensioen.

U gaat samenwonen. Naast het verhuizen is het verstandig om even stil te staan bij uw pensioen en dat van uw partner. In dit artikel leest u waar u op moet letten en wat u kunt doen.

Leestijd 3 minuten