Leuk om te doen.

Ons eigen Nederland heeft ontzettend veel te bieden op cultureel gebied. Wat denkt u van een tour onder leiding van een echte chocolade-sommelier? Of een muzikale voorstelling van Stef Blom, of een musicale vete? Van chocolade tot theater. We zetten de leukste culturele tips voor u op een rij.

Choco-toerist

Varen en proeven

Ga eens op pad als toerist in eigen land en doe de Chocolate River Tour bij de Zaanse Schans. De tour start in de Verkadefabriek, gaat door met een vaart over de Zaan (75 min.) en eindigt in het CacaoLab. Er wordt uiteraard het een en ander geproefd, onder leiding van een chocolade-sommelier.

De tour is op de volgende dagen:
29 september
27 oktober
24 november

Chocolate River Tour

Stef Bos

Muziek

Het is alweer bijna dertig jaar geleden dat Stef Bos doorbrak met het album Is dit nu later, met prachtige liedjes als Papa en Wodka. Dat was het moment waarop hij een huwelijk aanging met het theaterpubliek, dat hem liefdevol in de armen sloot. In Ruimte speelt Bos solo een verzameling van oud en nieuw werk. Hij brengt een koffer vol songs mee, die gespeeld willen worden zoals ze ooit zijn geboren: met slechts een piano en een stem.

Stef Bos is t/m 13 december te zien in Belgische en Nederlandse theaters.

Nationale Theaterkassa

Callas, Onassis, Kennedy

Theater

Bekend is de driehoeksverhouding tussen operadiva Maria Callas, scheepvaartmagnaat Onassis en ex-first lady Jackie Kennedy. Beide vrouwen haatten en ontweken elkaar. Echter niet in deze muzikale vete, waarin bovendien een koelbox figureert. Passie en wraak, waarheid en fictie, heden en verleden treffen elkaar onherroepelijk.

Callas, Onassis, Kennedy is o.a te zien:
5 oktober in Roosendaal
10 november in Assen.

Callasonassiskennedy

Tango

Muziektheater

Voor de jubileumvoorstelling Lost tango van Via Berlin werkt het gezelschap samen met acteurs van Orkater, strijkers van Ragazze Quartet en het tango­trio van Carel Kraayenhof. Met een verhaal rond een familiedrama en muziek van Astor Piazzolla en Julián Peralta moet dat wel groots worden.

Lost tango is van 13 september t/m 20 november te zien in verschillende theaters in Nederland.

Viaberlin