Overlijdensrisico­verzekering.

Overlijdensrisicoverzekering niet meer af te sluiten

U kunt bij Zwitserleven geen overlijdensrisicoverzekering meer aanvragen. 

Wilt u iets wijzigen of heeft u een vraag?

Voor vragen over en wijzigingen voor uw verzekering kunt u het  contactformulier gebruiken, of bel met: 072 - 519 40 00

U wordt geholpen door Reaal Servicedesk.

Vragen die u misschien nog heeft over uw overlijdensrisicoverzekering

Wie ontvangt de uitkering uit mijn overlijdensrisicoverzekering?

Degene die op de verzekering als begunstigde staat vermeld, ontvangt de uitkering uit de overlijdensrisicoverzekering als deze uitkeert bij overlijden. Is de verzekering gekoppeld aan een geldlening of hypotheek? Dan keren wij uit aan de geldverstrekker.

Welke waarde geef ik op bij de Belastingdienst voor mijn overlijdensrisicoverzekering?
U hoeft uw overlijdensrisicoverzekering niet op te geven bij uw belastingaangifte. U bouwt namelijk geen waarde op binnen deze verzekering. Het is niet zeker of de verzekering uitkeert.
Krijg ik een uitkering als ik mijn overlijdensrisicoverzekering opzeg?

U ontvangt geen uitkering als u uw Zwitserleven Overlijdensrisicoverzekering stopt. Bij een overlijdensrisicoverzekering bouwt u geen waarde op. Er vindt alleen een uitkering plaats als de verzekerde vóór de einddatum van de verzekering overlijdt. Is de verzekerde op de einddatum nog in leven? Dan stopt de verzekering zonder uitkering.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering (ORV)?

De Zwitserleven Overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een vooraf afgesproken bedrag uitkeert als de verzekerde voor de einddatum overlijdt. We keren het bedrag uit aan de begunstigde. Dit is meestal de achterblijvende partner. De overlijdensriscoverzekering kan ook verpand zijn aan de geldverstrekker van uw hypotheek. Dan wordt de uitkering altijd gebruikt voor de aflossing van de hypotheek.

Het is sinds 1 november 2022 niet meer mogelijk om een Zwitserleven Overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Als u al een Zwitserleven Overlijdensrisicoverzekering heeft, dan houdt u de service die u van ons gewend bent. 

Wat is het verschil tussen een annuïtaire, lineaire en gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Het verschil tussen een annuïtaire, lineaire en gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering heeft te maken met het bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde.

  • Annuïtair dalend wil zeggen dat het verzekerd bedrag daalt met een afgesproken percentage.
  • Lineair dalend wil zeggen dat het verzekerd bedrag daalt met een vast bedrag.
  • Gelijkblijvend betekent dat het verzekerd bedrag gelijk blijft tijdens de hele looptijd. Uw nabestaanden ontvangen het bedrag dat op het moment van overlijden verzekerd is.