Jaarlijks Waardeoverzicht.

Heeft u een pensioen op basis van beleggingen? Dan ontvangt u jaarlijks een waardeoverzicht (JWO) van Zwitserleven. Op een JWO vindt u informatie over de betaalde pensioenpremies, het beleggingsresultaat, de kosten en inhoudingen van uw beleggingspensioen.

Wilt u binnen 10 minuten een compleet overzicht van uw pensioen? Log dan in op MijnZwitserleven: daar ziet u snel hoeveel pensioenen en AOW u later krijgt.

Vragen die u misschien nog heeft:

Wanneer ontvang ik mijn fiscale jaaropgaaf?

Ontvangt u een pensioeninkomen van Zwitserleven? Dan ontvangt u van ons een jaaropgaaf. U ontvangt deze per post, uiterlijk vóór 1 maart van het nieuwe jaar.

Goed om te weten

  • U ontvangt uw jaaropgaaf altijd achteraf. Heeft u voor het eerst een pensioeninkomen ontvangen in 2019? Dan ontvangt u begin 2020 uw eerste jaaropgaaf.
  • Op uw jaaropgaaf vermelden wij uw bruto-inkomen, de inhoudingen en wat u netto heeft ontvangen.
  • Heeft u uw jaaropgaaf niet ontvangen vóór 15 maart? Vraag uw jaaropgaaf online opnieuw aan.
Ik ontving een brief over mijn jaarlijkse risicometing. Moet ik iets doen?
U ontvangt een risicometingsbrief om u te informeren over het risico van uw beleggingen. U vindt in de brief een overzicht waarbij we een vergelijking maken tussen uw beleggerprofiel en de fondsen waarin u belegt. U leest in de brief ook of het risico van uw beleggingen binnen de grenzen van uw beleggerprofiel valt. Op basis van deze informatie bepaalt u zelf of u uw beleggingen wilt veranderen.

Goed om te weten

U bent niet verplicht om uw fondsverdeling aan te passen naar het voorstel dat in de brief staat. U moet zich wel bewust zijn dat u meer of minder risico loopt dan op grond van uw beleggerprofiel passend wordt geacht. Als u niets doet, doet Zwitserleven ook niets. Zwitserleven is wettelijk verplicht u jaarlijks een overzicht te sturen waarbij we een vergelijking maken tussen uw beleggerprofiel en de fondsen waarin u belegt.