Hoe vraag ik waardeoverdracht aan?

U vraagt waardeoverdracht eenvoudig aan bij uw werkgever of via uw online omgeving MijnZwitserleven. Dit is afhankelijk van de soort pensioenregeling.

Ik heb een kapitaal- of uitkeringsovereenkomst

Vraagt u dan de waardeoverdracht aan bij uw werkgever. Hij geeft dit dan door aan Zwitserleven. Voor de aanvraag zijn de volgende gegevens nodig van de oude pensioenregeling:

  • Naam verzekeraar of pensioenfonds
  • Naam werkgever
  • Polisnummer

Ik heb een beleggingspensioen (beschikbare premieregeling)

Vraagt u dan waardeoverdracht aan via uw persoonlijke omgeving MijnZwitserleven. Inloggen kan met uw DigiD of het wachtwoord dat u van ons heeft ontvangen. Na het inloggen gaat u verder door op 'Bekijk polis' te klikken.

  • In de menubalk gaat u vervolgens naar 'Wijziging doorgeven'.
  • Selecteer vervolgens 'Waardeoverdracht'.
  • Vul dan de gegevens van uw oude pensioenuitvoerder in.
  • Voor akkoord kunt u digitaal ondertekenen via een sms-code of uw DigiD.

Ik weet niet wat voor soort pensioen ik heb

Weet u niet precies welke pensioen­regeling u heeft? Dit kunt u vinden op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) of in uw Pensioen 1-2-3. Bouwt u pensioen op bij Zwitserleven, dan vindt u uw Pensioen 1-2-3 in MijnZwitserleven.

Welke pensioenen mag ik overdragen?

U mag waardeoverdracht aanvragen voor alle oude pensioenen die u heeft. Weet u niet meer bij welke pensioenuitvoerders u pensioen heeft opgebouwd? Kijkt u dan eens in het Nationale Pensioenregister via MijnPensioenoverzicht.

Let op: in dienst vóór 1 januari 2015

Bent u in dienst getreden vóór 1 januari 2015? Dan is het niet meer mogelijk om waardeoverdracht aan te vragen. Tot 1 januari 2015 moest een waardeoverdracht binnen 6 maanden aangevraagd worden. Tegenwoordig geldt die termijn niet meer.