Let op: uw browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie

Case Duco.

Case Duco.

Duco: “Ik was nooit zo’n studiebol, op de middelbare school heb ik er echt met de pet naar gegooid. Op een gegeven moment werd ik vrachtwagenchauffeur, maar dat was het ook niet voor mij. Dus ben ik een opleiding gaan volgen in de avonduren, om verder te komen. Met succes, want ik heb een nieuwe baan. Ik moet nog afspraken maken over mijn pensioen. Hoe regel ik dat? Ik ben kostwinner.”
 
“Er gaat de komende tijd veel veranderen in ons leven, gelukkig is het allemaal positief. Zeven jaar geleden zijn Ans (31) en ik getrouwd. Ans werkte in een winkel tot onze tweeling Tim en Jolien (5) werd geboren. Ans bleef daarna thuis om voor de kinderen te zorgen, ik ging ‘de wagen op’, zoals dat heet. Het was nooit mijn ambitie om vrachtwagenchauffeur te worden, maar met een onafgemaakte middelbare schoolopleiding heb je niet veel te willen. Ik verdiende prima, maar al snel ging het knagen: ‘Is dit het nou? Blijf ik tot mijn 67e rijden, of misschien zelfs langer? Duizenden keren heen en weer naar Spanje, Tsjechië en nog verder?’

Ik heb – toen de kinderen klein waren en Ans haar handen vol had – van haar de kans gekregen om eerst een thuisstudie havo deelcertificaten te doen en daarna een managementopleiding op hbo-niveau. Het was pittig, maar ik ben klaar en we gaan daar nu de vruchten van plukken.

Gelukkig had mijn baas ook oog voor mijn ambities en mocht ik me steeds vaker met de planning bemoeien, en met andere managementtaken. Maar een fulltime bureaubaan zat er helaas niet in, daar was het bedrijf te klein voor. Dus ging ik buiten de deur solliciteren. Bij de vierde brief was het al raak; ik werd aangenomen als logistiek manager bij een bedrijf dat benzinestations exploiteert. Dat betekent nogal wat voor ons gezin: verhuizen van Twente naar de Randstad. Een hele verandering, maar we hebben er zin in. Gelukkig hebben we een huurhuis en vonden we snel een mooie flat in onze toekomstige woonplaats. We kunnen dus snel verhuizen. Al met al veel geregel, maar er is nog iets belangrijks dat ik moet veranderen en dat is mijn pensioen. Kan ik zelf met voorstellen komen bij mijn nieuwe baas? Hoe werkt dat?”