Uw pensioeninkomen in 2020

In december 2019 of in januari 2020 informeren we u dat we voor de berekening van uw pensioeninkomen samenwerken met een nieuwe leverancier. Aan het moment van uitbetaling en aan uw bruto pensioeninkomen verandert niets. Wat verandert er wel voor u?

  • Uw loonstrook ziet er anders uit. Bekijk hier een voorbeeld van de nieuwe loonstrook. 
  • Ontvangt u meer dan één pensioeninkomen van ons met hetzelfde betaalmoment als aparte bedragen uitbetaald? Dan worden deze voortaan als één bedrag aan u uitbetaald. U krijgt dan ook nog maar 1 loonstrook.

Meest gestelde vragen

Hieronder ziet u het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de werknemersdesk.

Wanneer ontvangt u uw pensioeninkomen in 2020?

Bij de ingang van uw pensioen, ontving u van ons een bevestigingsbrief. Hierin staat of u uw pensioeninkomen vooraf of achteraf ontvangt.

Vooraf: u ontvangt uw pensioeninkomen op de 1ste van de maand, of op de eerste werkdag hierna. Als de 1e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de eerste werkdag na deze feestdag of na dat weekend aan u overgemaakt.

Achteraf: u ontvangt uw pensioeninkomen op de 25ste van de maand. Als de 25e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de laatste werkdag voor deze feestdag of voor dat weekend aan u overgemaakt.

Ontvangt u uw pensioeninkomen altijd op of vlak voor de 15e van de maand? Dit verandert niet. Als de 15e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de laatste werkdag voor deze feestdag of voor dat weekend aan u overgemaakt.

In 2019 wordt op de volgende dag uitbetaald: 23 december

Bekijk hier het volledige overzicht voor 2020: 

Januari 2 januari 15 januari 24 januari
Februari 3 februari 14 februari 25 februari
Maart 2 maart 13 maart 25 maart
April 1 april 15 april 24 april
Mei 4 mei 15 mei 25 mei
Juni 2 juni 15 juni 25 juni
Juli 1 juli 15 juli 24 juli
Augustus 3 augustus 14 augustus 25 augustus
September 1 september 15 september 25 september
Oktober 1 oktober 15 oktober 23 oktober
November 2 november 13 november 25 november
December 1 december 15 december 23 december

Moment van bijschrijving

De binnenlandse betalingen staan aan het eind van de betaaldag op uw rekening. De buitenlandse betalingen (dit zijn de betalingen binnen het SEPA gebied en ook de betalingen buiten het SEPA gebied) worden door ons op de betaaldag uitgekeerd, alleen kunnen wij niet aangegeven wanneer het geld op uw bankrekening staat. Een buitenlandse betaling naar een land binnen het SEPA gebied zal eerder op de bankrekening staan dan een buitenlandse betaling naar een land buiten het SEPA gebied.

Op uw rekeningafschrift van uw bank vindt u in de omschrijving de bruto uitkering, de ingehouden loonheffing en de inhouding Zorgverzekeringswet (ZVW).