Uw pensioeninkomen in 2020

Uw pensioeninkomen in 2020

In december 2019 of in januari 2020 informeren we u dat we voor de berekening van uw pensioeninkomen samenwerken met een nieuwe leverancier. Aan het moment van uitbetaling en aan uw bruto pensioeninkomen verandert niets. Wat verandert er wel voor u?

  • Uw loonstrook ziet er anders uit. Bekijk hier een voorbeeld van de nieuwe loonstrook.
  • Ontvangt u meer dan één pensioeninkomen van ons met hetzelfde betaalmoment als aparte bedragen uitbetaald? Dan worden deze voortaan als één bedrag aan u uitbetaald. U krijgt dan ook nog maar 1 loonstrook.

Meest gestelde vragen

Hieronder ziet u het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de werknemersdesk.

Wanneer ontvangt u uw pensioeninkomen in 2020?

Bij de ingang van uw pensioen, ontving u van ons een bevestigingsbrief. Hierin staat of u uw pensioeninkomen vooraf of achteraf ontvangt.

Vooraf: u ontvangt uw pensioeninkomen op de 1ste van de maand, of op de eerste werkdag hierna. Als de 1e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de eerste werkdag na deze feestdag of na dat weekend aan u overgemaakt.

Achteraf: u ontvangt uw pensioeninkomen op de 25ste van de maand. Als de 25e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de laatste werkdag voor deze feestdag of voor dat weekend aan u overgemaakt.

Ontvangt u uw pensioeninkomen altijd op of vlak voor de 15e van de maand? Dit verandert niet. Als de 15e dag van de maand een feestdag is of in het weekend valt, dan wordt de betaling op de laatste werkdag voor deze feestdag of voor dat weekend aan u overgemaakt.

In 2019 wordt op de volgende dag uitbetaald: 23 december

Bekijk hier het volledige overzicht voor 2020: 

Januari2 januari15 januari24 januari
Februari3 februari14 februari25 februari
Maart2 maart13 maart25 maart
April1 april15 april24 april
Mei4 mei15 mei25 mei
Juni2 juni15 juni25 juni
Juli1 juli15 juli24 juli
Augustus3 augustus14 augustus25 augustus
September1 september15 september25 september
Oktober1 oktober15 oktober23 oktober
November2 november13 november25 november
December1 december15 december23 december

Moment van bijschrijving

De binnenlandse betalingen staan aan het eind van de betaaldag op uw rekening. De buitenlandse betalingen (dit zijn de betalingen binnen het SEPA gebied en ook de betalingen buiten het SEPA gebied) worden door ons op de betaaldag uitgekeerd, alleen kunnen wij niet aangegeven wanneer het geld op uw bankrekening staat. Een buitenlandse betaling naar een land binnen het SEPA gebied zal eerder op de bankrekening staan dan een buitenlandse betaling naar een land buiten het SEPA gebied.

Op uw rekeningafschrift van uw bank vindt u in de omschrijving de bruto uitkering, de ingehouden loonheffing en de inhouding Zorgverzekeringswet (ZVW).