Wachten om pensioen uit te keren.

Normaal gesproken moet uw pensioen ingaan zodra de pensioendatum is bereikt en u (gedeeltelijk) stopt met werken. Heeft u een pensioen waarbij u een pensioenkapitaal heeft opgebouwd? Dan heeft u de mogelijkheid om uw pensioenkeuze uit te stellen tot 1 juli 2017.

Uitstel tot 1 juli 2017

Als u nu met pensioen gaat, hoeft u nu nog geen keuze te maken. Door staatssecretaris Klijnsma is de mogelijkheid gegeven om uw keuze uit te stellen tot 1 juli 2017. Dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een variabele pensioenuitkering. Een gegarandeerd pensioen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Belangrijk om te weten

Door het uitstellen van uw keuze, verschuift uw pensioendatum niet. Stel: U bent op 1 juli 2016 met pensioen gegaan en u maakt uw keuze op 1 mei 2017, dan keert Zwitserleven uw pensioen uit vanaf 1 juli 2016. De eerste uitkering die u ontvangt is dan 12 maanden. Hierdoor ontvangt u in 2017 een groot bedrag. Dit heeft gevolgen voor de belasting die u betaalt in 2016 en 2017 en ook op uw mogelijke aanspraak op (zorg- en huur-)toeslagen.

Wilt u precies weten wat voor u de gevolgen zijn? Neem dan contact op met uw adviseur.