Jaarlijks Waardeoverzicht.

Heeft u een pensioen op basis van beleggingen? Dan ontvangt u jaarlijks een waardeoverzicht (JWO) van Zwitserleven. Op een JWO vindt u informatie over de betaalde pensioenpremies, het beleggingsresultaat, de kosten en inhoudingen van uw beleggingspensioen.

Wilt u binnen 10 minuten een compleet overzicht van uw pensioen? Vul dan uw gegevens in in PensioenInzicht: zo ziet u snel hoeveel pensioenen en AOW u later krijgt.

Heeft u een vraag over uw Jaarlijkse Waardeoverzicht?

Bekijk hier de veelgestelde vragen over het JWO.

Jaarlijks waardeoverzicht.

 • Waarom ontvang ik dit overzicht?

  Dit overzicht ontvangt u elk jaar omdat u een pensioenverzekering heeft op basis van beleggingen. Wij geven u hiermee inzicht in het beleggingsresultaat van het voorgaande jaar. Ook ziet u hierop of en hoeveel premies er door uw werkgever zijn betaald. Daarnaast ziet u welke kosten we hebben ingehouden van de beleggingswaarde.

  Heeft u een vraag over uw Jaarlijkse Waardeoverzicht?
  Stel uw vraag
  online. Of bel met één van onze medewerkers op 020 - 347 86 80. We staan u graag persoonlijk te woord.

 • Waarop is dit overzicht gebaseerd?

  Dit is altijd gebaseerd op het gehele voorgaande jaar. Dus eventuele wijzigingen vanaf 1 januari van het lopende jaar zijn hier nog niet in verwerkt.

 • Wat houdt een pensioenverzekering op basis van beleggingen precies in?

  De premies die uw werkgever betaalt, worden belegt in een beleggings¬verzekering. Voor het kapitaal op de pensioendatum dient u nog pensioen te kopen. De hoogte van het kapitaal is onder andere afhankelijk van het beleggingsresultaat. U kunt meestal zelf kiezen in welke fondsen u belegt.

 • Waarom betaal ik premies?

  Deze premies zijn voor aanvullende verzekeringen in uw pensioenverzekering. Zoals bijvoorbeeld het nabestaandenpensioen of een arbeidsongeschiktheidspensioen.

 • Waarom betaal ik premies als mijn pensioenverzekering premievrij is?

  U betaalt nog premies als er een nabestaandenpensioen voor uw partner is verzekerd. Hiervoor onttrekken wij de benodigde premies uit de beleggings¬waarde van uw verzekering.

 • Ik ontvang een bedrag als premie, hoe kan dat?

  U ontvangt een vergoeding omdat u het risico loopt de beleggings¬waarde kwijt te raken bij overlijden. Normaal gesproken betaalt u premie als Zwitserleven pensioen moet uitkeren bij uw overlijden. In deze situatie geldt het omgekeerde. De beleggings¬waarde vervalt aan Zwitserleven als u overlijdt. Daarom krijgt u daarvoor een vergoeding.

 • Waarom berekent Zwitserleven ook nog kosten?

  Dit doen wij omdat we ook kosten maken. Deze berekenen wij door aan onze klanten. Een deel van deze kosten hoeft alleen betaald te worden als er nog premie wordt betaald voor de pensioen¬verzekering. Er zijn ook kosten die altijd betaald moeten worden. Dit zijn de beheerkosten. Dit is een vast percentage van de waarde van de pensioen¬verzekering. U vindt de kosten op zwitserleven.nl/fondsen.

 • Hoe kan ik mijn beleggingen wijzigen?

  U kunt wijzigingen in uw beleggingen online aan ons doorgeven op mijnpensioen.zwitserleven.nl.

 • Kan ik mijn pensioen afkopen?

  Zwitserleven werkt niet mee aan individuele afkoop verzoeken klein pensioen voor pensioendatum. Meer informatie leest u hier

Heeft u een vraag over uw Jaarlijkse Waardeoverzicht?

Stel uw vraag online. Of bel met één van onze medewerkers op 020 - 347 86 80. We staan u graag persoonlijk te woord.