Case Chris.

Chris: “De kantjes eraf lopen, dat heb ik niet gedaan de laatste jaren, maar veel plezier had ik niet meer in mijn baan. Mijn ontslag is de drijfveer om te beginnen met iets dat ik veel eerder had moeten doen: eigen baas worden.”

“Ik werk nu tien jaar bij een drukkerij en onlangs heb ik gehoord dat de afdeling waar ik werk wegens een reorganisatie zal verdwijnen. De meeste van mijn collega’s waren erg geschokt door dit nieuws, maar eerlijk gezegd was en ben ik er niet rouwig om. Ik ondervond al langere tijd weinig bevrediging in mijn baan en droomde ook al jaren over het starten van mijn eigen bedrijf: een vertaal- en copywritebureau. Door die reorganisatie ben ik daar nu veel sneller achteraan gegaan dan anders. Dat laatste zetje had ik blijkbaar nodig.

Ik wil mijn bedrijf graag uitbreiden met een aantal medewerkers en ben nu druk bezig met netwerken en gesprekken. Inmiddels heb ik mezelf aangemeld bij de Kamer van Koophandel, een btw-nummer geregeld en zakelijke rekening geopend. Ik vind het fantastisch alles van het prille begin op te starten en zo mijn eigen droombaan te creëren.

Iets waar ik me nog niet zo in heb verdiept, is wat ik zal doen met mijn gouden handdruk. Ook weet ik niet goed wat het voor gevolgen heeft voor mijn pensioen dat ik nu, nadat ik ruim twintig jaar in loondienst heb gewerkt, ineens een eigen bedrijf start. Moet ik nu elke maand een bepaald bedrag apart zetten om zo mijn eigen pensioen op te bouwen? Of zijn daar regelingen voor?